Varteks sklopio posao s Arrivom i Panturistom

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_108855629_cr.jpg

Zaposlenike prijevozničkih tvrtki iz Hrvatske i Slovenije, koje su članice međunarodne korporacije Arriva Deutsche Bahn, odijevat će ubuduće Varteks, najveća hrvatska tekstilna i modna kompanija.

Zaposlenike prijevozničkih tvrtki iz Hrvatske i Slovenije, koje su članice međunarodne korporacije Arriva Deutsche Bahn, odijevat će ubuduće Varteks, najveća hrvatska tekstilna i modna kompanija, objavio je Tportal.

Varteks, naime, postaje partner prijevozničkih tvrtki za izradu radnih odijela koja uključuju sakoe, hlače i košulje, sukladno Ugovoru o suradnji koji su u Varaždinu potpisali predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec te Dražen Divjak, generalni direktor Arrive za Hrvatsku i predsjednik Uprave Panturista.

Šest slovenskih prijevozničkih tvrtki unutar Arriva Slovenia zapošljava oko tisuću djelatnika, dok Panturist, koji je zadnje dvije godine član Arriva Deutsche Bahn grupacije, ima još gotovo 300 ljudi s trendom rasta.

Deutsche Bahn AG ima više od 300.000 zaposlenika i posluje u 130 zemalja te je vodeći svjetski pružatelj transporta i logistike, dok je Arriva zadužena za rast i razvoj cjelokupnog regionalnog putničkog prijevoza izvan Njemačke te ima gotovo 56.000 zaposlenih uz značajnu prisutnost u 14 zemalja svijeta i više od 2,2 milijarde putovanja tijekom godine.

"Trend povećanja broja zaposlenih posljedica je stalnog širenja djelatnosti i razvijanja novih poslovnih modela, a u svoje aktivnosti i širenja na međunarodna tržišta Panturist uključuje poznate i renomirane hrvatske tvrtke poput Varteksa, Atlantic grupe i Francka. Od kako je Panturist dio Arriva Deutsche Bahn grupacije napravljeni su veliki iskoraci kroz projekte poput IC Bus Linija i Arriva Express linija", rečeno je prilikom potpisivanja ugovora.

Suradnjom Varteksa i tvrtki Arriva Deutsche Bahn grupacije u Hrvatskoj i Sloveniji, otvara se mogućnost plasmana Varteksovih proizvoda i na druga inozemna tržišta u okviru Deutsche Bahna AG, što bi dodatno ojačalo izvozni potencijal Varteksa koji svoje proizvode izvozi u više od 20 zemalja svijeta, poručili su iz Varteksa povodom potpisivanja ugovora čije detalje ne otkrivaju.

(Banka.hr)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz