Varaždinska Vaba banka ulazi na njemačko tržište

Slika /slike 1/Financije/shutterstock_106690454.jpg

Odlukom njemačkog BaFin-a Vaba d.d. banci Varaždin je dozvoljeno poslovanje i na njemačkom tržištu, odnosno otvorena je mogućnost pružanja usluge prikupljanja depozita od klijenata u inozemstvu.


Odlukom njemačkog BaFin-a (Die Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht - Federalni zavod za nadzor financijskih usluga) Vaba d.d. banci  Varaždin je dozvoljeno poslovanje i na njemačkom tržištu, odnosno konkretno otvorena je mogućnost pružanja usluge prikupljanja depozita od klijenata u inozemstvu. Vaba d.d. banka Varaždin tako će, osim klijentima u Hrvatskoj, od sada pružati i mogućnost deponiranja viška sredstava i klijentima iz Njemačke.
 
Širenje poslovanja na tržište Njemačke omogućeno je zahvaljujući izvrsnoj suradnji s tvrtkom Savedo i partnerskom njemačkom Biw bankom koja je svoje mjesto na tržištu pronašla upravo nastojeći klijetima ponuditi izbor više. Naime, klijentima odnosno privatnim investitorima koji nisu zadovoljni s ponudom postojećih usluga na domicilnom tržištu ili pak žele diverzificirati rizik svojih ulaganja, putem sofisticirane online platforme, omogućuju da sigurno i uz kvalitetnije uvjete ulažu svoj novac u susjednim europskim zemljama odnosno na području Europske unije.
 
Oročenje depozita u iznosu do maksimalno 100.000 EUR-a izuzetno je jednostavno – putem sofisticirane SAVEDO online platforme jednostavno je odabrati željene usluge i uvjete te bez putovanja u zemlju iz koje banka potječe i straha od nerazumijevanja zbog jezičnih barijera izvršiti željenu transakciju.
 
Vaba d.d. banka na ovaj način koristi mogućnosti koje pruža članstvo u Europskoj uniji te započinje sa širenjem poslovanja na području EU regije.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Strana tržišta i prilike