Uspješan uzlet hrvatske tvrtke: Đuri Đakoviću posao s Amerikancima

Slika /slike 1/Gospodarstvo/duro dakovic.jpg

Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorilo je suradnju vezanu za isporuku oklopnih vozila Bradley u vrijednosti od 3.824.918,75 dolara. Novi posao potvrda je i nastavak uspješnog uzleta hrvatske tvrtke. Već prošle godine značajno je povećana proizvodnja u segmentu izrade vagona, a ratne prilike koje su se nadvile nad Europom otvorile su značajan prostor i u vojnom segmentu.

Đuro Đaković Grupa pustila je preko Zagrebačke burze informaciju da je Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorilo suradnju vezanu za isporuku oklopnih vozila Bradley u vrijednosti od 3.824.918,75 dolara.

“Ugovor je sklopljen u svrhu provođenja prve faze projekta isporuke vozila Bradley Ministarstvu obrane Republike Hrvatske.”, navodi se u objavi kompanije. Time je potvrđeno dugo čekano sklapanje velikog posla, a da će priča otići u tom smjeru, najavio je proljetos i ministar obrane Mario Banožić.

“Američka tvrtka spremna je dati priliku Đuri Đakoviću i očekujem da će ugovor biti potpisan”, najavio je u lipnju Banožić dodavši tada da će tvrtka iz Slavonskog Broda postati regionalno čvorište za održavanje tih vozila. Ministar obrane također je tada naznačio da prve Bradleye u Hrvatskoj očekuje u drugoj polovici godine.

Novi posao potvrda je i nastavak uspješnog uzleta hrvatske tvrtke pod vodstvom novih vlasnika. Već prošle godine značajno je povećana proizvodnja u segmentu izrade vagona, a ratne prilike koje su se nadvile nad Europom otvorile su značajan prostor i u vojnom segmentu.

Đuro Đaković bio je među 25 tvrtki iz područja EU koje su u Bruxellesu ostvarile kontakt s predstavnicima američke tvrtke BAE Systems koja je proizvođača oklopnih vozila Bradley.

(Poslovni dnevnik)



 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz