Uskoro potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Egiptom

Slika /slike 1/Financije/shutterstock_201764954_cr.jpg

Potpisivanjem i stupanjem na snagu Konvencije postići će se brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, kao i poboljšanje uvjeta za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga te povećanje stupnja ukupne gospodarske aktivnosti obiju država.

Ministar financija Marko Primorac primio je u utorak u nastupni posjet veleposlanika Egipta u Hrvatskoj Ayman Tharawt Amin Abdel Aziza, a razgovarali su o dosadašnjoj uspješnoj suradnji i potencijalima za intenziviranje bilateralnih odnosa u području financija, objavilo je Ministarstvo financija.

Kako je istaknuto, odnosi Republike Hrvatske i Arapske Republike Egipta su tradicionalno prijateljski, temeljeni na dugogodišnjem uzajamnom razumijevanju i partnerstvu.

Primorac je izrazio zadovoljstvo izuzetno kvalitetnom resornom suradnjom s egipatskom stranom temeljem koje će se, tijekom službenog posjeta ministra i hrvatske delegacije Egiptu ovoga rujna, potpisati Konvencija između Hrvatske i Egipta o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja dohotka i imovine te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanju plaćanja poreza.

Potpisivanjem i stupanjem na snagu Konvencije postići će se brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, kao i poboljšanje uvjeta za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga te povećanje stupnja ukupne gospodarske aktivnosti obiju država, istaknuo je Primorac.

Primorac i egipatski veleposlanik razmijenili su i mišljenja o aktualnim makroekonomskim kretanjima te razgovarali o geopolitičkim i gospodarskim izazovima na globalnoj sceni. Obje strane izrazile su spremnost za suradnju na budućim zajedničkim projektima, priopćilo je Ministarstvo financija.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz