Globalni podvig Sofascorea: Sad idemo u osvajanje Azije, ostajemo hrvatska tvrtka

Slika /slike 1/Gospodarstvo/lopta.jpg

​Imamo sjajnu poziciju koja nas postavlja kao poveznicu između sporta, njegovih obožavatelja i klađenja. Jednako smo okrenuti betting industriji i drugim oglašivačima. Timovi nam brzo rastu i imamo planove za daljnja zapošljavanja. Već sad imamo urede u Zagrebu, Mostaru, Sao Paulu i Buenos Airesu. Idući planovi okrenuti su nam prema Aziji.

Digitalizacija je sportove, posebno najpraćenije, učinila globalnima, a u realnom vremenu danas je moguće provjeriti svaki rezultat. Štoviše, aktualne i povijesne statistike o igračima, klubovima, reprezentacijama, trenerima i svemu ostalom, nekoć teško dostupne, skupe, nepotpune i manjkave po svim kriterijima, danas su uglavnom besplatne i dostupne svakom s mobilnim telefonom, bilo gdje u svijetu.

Najčešće su i lokalizirane na jezik korisnika, ma koliko “mali” bio. U tom segmentu i Hrvatska “konja za trku ima” – Sofascore je danas među najznačajnijim globalnim tvrtkama za sportsku statistiku. Kako pojašnjava Ivan Bešlić, glavni operativni direktor (COO) i suosnivač tvrtke, Sofascore će vrlo brzo postati mjesto na kojem će se moći naći bilo koji rezultat iz bilo kojeg sporta koji se službeno prati u svijetu. Hrvatsku aplikaciju za praćenje statističkih učinaka igrača koristi 100-tinjak svjetskih medija.

“Kad smo pokrenuli Sofascore, glavni je fokus bio napraviti nešto bolje nego što je dotad postojalo na tržištu. Rekao bih da, iako smo iznimno zadovoljni kvalitetom proizvoda, i dalje svakodnevno radimo na usavršavanju i pokušavamo napraviti nešto bolje, drugačije i modernije. Nešto što se očekuje na tržištu u 2023. godini”, kaže Bešlić dodajući da je velik izazov skupiti sve rezultate svih sportova na jedno mjesto, ali da oni to vide kao realan cilj.

Imamo sjajnu poziciju koja nas postavlja kao poveznicu između sporta, njegovih obožavatelja i klađenja. Jednako smo okrenuti betting industriji i drugim oglašivačima. Timovi nam brzo rastu i imamo planove za daljnja zapošljavanja. Već sad imamo urede u Zagrebu, Mostaru, Sao Paulu i Buenos Airesu. Idući planovi okrenuti su nam prema Aziji.

Naravno, tu nećemo stati i sigurno ćemo imati nekolicinu ureda diljem svijeta koji će nam pomoći pri prikupljanju svih tih rezultata”, kaže Bešlić. Tako da pokrivaju vrlo specifičnu nišu onih koji sport gledaju kroz brojeve i statistike. To je u Americi već desetljećima popularno, a u Europi se tek sada prebacujemo na takav model.

Na pitanje koliko popularnosti njihove usluge doprinosi sve raširenije legalizirano online klađenje, Bešlić ističe da iako, za primjer, Sjeverna Amerika ide prema legalizaciji klađenja, primijetili su da u posljednjem desetljeću tržište klađenja postaje sve zatvorenije.

No, u drugim regijama u svijetu, poput Indije, vidimo snažniju regulaciju djelovanja kladionica”, navodi Bešlić. “Ocjena je potpuno objektivna. Nemamo favorite niti one koje ne volimo. Mi stojimo iza toga da je algoritam identičan za više od 100 liga u cijelom svijetu”, kaže Ivan Bešlić dodajući da će Sofascore i dalje ostati hrvatska tvrtka jer ima veliki potencijal za razvoj te je ovog trenutka aktivno pet velikih projekta unutar proizvoda koji će znatno promijeniti način na koji pratimo sport.

(Poslovni dnevnik)

Pisane vijesti