U Tokiju predstavljeni proizvodi od tartufa hrvatske tvrtke "Zigante“

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/tartufi.jpg

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Tokiju održana je prezentacija proizvoda od tartufa hrvatske tvrtke "Zigante" za novinare nekoliko japanskih kulinarskih časopisa. Zigante je, posredstvom Veleposlanstva, sklopio ugovor o izvozu svojih proizvoda od tartufa u Japan s tvrtkom "Narula" iz Osake.

U četvrtak, 16. prosinca 2021. godine u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Tokiju održana je prezentacija proizvoda od tartufa hrvatske tvrtke "Zigante" za novinare nekoliko japanskih kulinarskih časopisa. Zigante je, posredstvom Veleposlanstva, sklopio ugovor o izvozu svojih proizvoda od tartufa u Japan s tvrtkom "Narula" iz Osake.

Cilj prezentacije bio je upoznati japansku publiku s hrvatskim proizvodima od tartufa i popularizirati njihovu konzumaciju. Za ovu prigodu su chef Blaženka Hrastić i chef Sakurai (vlasnik restorana Sakurai iz Osake) pripremili više jela s tartufima, koja su gosti degustirali.

Uz uvodnu riječ veleposlanika Republike Hrvatske u Japanu Dražena Hrastića o Hrvatskoj, uzvanicima je vlasnik "Narule" Tharminder Singh predstavio svoju tvrtku i dosadašnju suradnju s Hrvatskom, a video vezom i prigodnim kratkim filmom predstavila se i tvrtka "Zigante".

Kao idući korak u privlačenju kupaca "Narula" planira u 2022. organizirati degustaciju jela za chefove restorana s tri Michelinove zvjezdice.

(MVEP)

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz