U prvom polugodištu izvezeno robe u vrijednosti od 25 milijuna eura

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_112927531.jpg

Tvrtka Tehnix je u prvih šest mjeseci ostvarila izvoznih poslova u vrijednosti od 25 milijuna eura. Postoji velik interes za izvoz komunalnih kamiona u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, u tijeku je realizacija izvoznog posla u Sloveniju, a pregovara se i o novim projektima u Grčkoj.

Za Đuru Horvata i njegovu tvrtku Tehnix 2020. uopće nije loša godina. Upravo suprotno: porastao je izvoz, otvorena je deseta tvornica, zaposleno 65 novih radnika i potražnja za tvrtkinim proizvodima stalno raste, posebno u inozemstvu. Izvoz je povećan za 18 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a proizvodnja je porasla za 16 posto.

- Postoji velik interes za izvoz komunalnih kamiona u Bosnu i Srbiju i u tijeku je realizacija izvoznog posla u Sloveniju. Također pregovaramo o novim projektima u Grčkoj – izjavio je za Lider prvi čovjek Tehnixa i dodao je u prvih šest mjeseci ostvareno izvoznih poslova u vrijednosti od 25 milijuna eura.

Tehnix zasad ima 510 zaposlenih i 200-tinjak kooperanata te vlastitu proizvodnju u Srbiji i Njemačkoj. Prema riječima Đure Horvata, cilj je da prosječna plaća uskoro bude 10.000 kuna, a menadžerska i do tri tisuće eura.

(Lider)
 
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz