Od startupa do titule jedne od najboljih razvojnih tvrtki na svijetu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_137747480.jpg

Async Labs brzorastuća je digitalna agencija sa sjedištem u Zagrebu, koja se bavi razvojem i programiranjem IT rješenja, digitalnim marketingom te konzaltingom u domeni blockchain-tehnologije. Listu klijenata pune im tvrtke gotovo iz cijelog svijeta, od SAD-a do Singapura.

Async Labs brzorastuća je digitalna agencija sa sjedištem u Zagrebu, koja se bavi razvojem i programiranjem IT rješenja, digitalnim marketingom te konzaltingom u domeni blockchain-tehnologije. Ova hrvatska IT kompanija može se pohvaliti time da ju je specijalizirana platforma za procjenjivanje kvalitete različitih tvrtki i spajanje s klijentima Clutch prepoznala kao jednu od najboljih hrvatskih agencija za razvoj softvera, a ove im je godine dodijeljena titula jedne od top development tvrtki na svijetu.

Iza priče o uspjehu stoje njeni osnivači Alen Huskanović i Luka Klancir, koji su prije tri godine krenuli u samostalne u poslovne vode, kao još jedan u nizu startupova.
Uz ona inozemna, priznanja im dolaze i s domaćeg terena gdje ih je, zahvaljujući stručnosti i iskustvu u blockchain-tehnologiji, kao vrhunsku razvojnu agenciju istaknula i hrvatska Top Digital Agency (TDA), koja također spaja agencije i klijente.

A rast tržišta za sobom neminovno vuče i rast broja zaposlenih. Tako su u svibnju prošle godine imali četiri zaposlene osobe, uključujući i dvojicu vlasnika, da bi se samo za godinu i pol broj zaposlenih popeo na 21, s prosjekom od 26 godina. A listu klijenata pune im tvrtke gotovo iz cijelog svijeta, od SAD-a do Singapura.

Zanimljivo je kako su se uhvatili ukoštac s digitalnim izazovima iz segmenta poljoprivrede i energetskog sektora, a veliki naglasak im je i na samoj blockchain i crypto industriji. Pod njihovim okriljem tako su projekti poput MyBeeLine, aplikacije za lakši rad pčelara, PIMSF softver za vizualizaciju podataka u naftnoj i plinskoj industriji te jedinstveni hrvatski Bitcoin portal. 

IT tvrtke jedne su od rijetkih koje su najbezbolnije prošle u razdoblju lockdowna, štoviše, u Asyncu kažu da utjecaj krize nisu ni osjetili, već su tijekom prve polovice 2020. imali posla više nego ikada.

(Privredni vjesnik)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz