U prvih šest mjeseci OMCO Croatia izvezao je 900 kamiona robe

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_128655458.jpg

Osnovni i jedini proizvod tvrtke OMCO su alati za proizvodnju staklenih boca i selektivno investiraju u nove tehnologije koje im osiguravaju konkutentnost i fleksibilnost te pozicioniranje na tržištu gdje kao Omco grupa drže preko 22 posto svjetskog tržišta.

Tvrtka OMCO Croatia iz Huma na Sutli najuže je povezana s proizvodnjom stakla i usprkos pandemiji koronavirusa uspjeli su se izboriti i držati puni kapacitet.

- U proteklih šest mjeseci tovarili smo preko 900 vozila i, bez obzira na situaciju, uspjeli smo se održati i povećati isporuke za više od 10 posto u odnosu na prethodnu godinu. U određenim periodima godine iz naše tvornice se izveze i preko 98 posto proizvodnje - rekao je voditelj prodaje Denis Firšt.

Osnovni i jedini proizvod tvrtke OMCO su alati za proizvodnju staklenih boca i selektivno investiraju u nove tehnologije koje im osiguravaju konkurentnost i fleksibilnost te pozicioniranje na tržištu gdje kao Omco grupa drže preko 22 posto svjetskog tržišta.

Tvrtka je nastala kao mala radionica za popravak alata za izradu staklene ambalaže. Postepeno razvijena unutar tvornice stakla 'Straža' polako prerasta iz radionice u proizvodnju takvog istog alata, ali tada isključivo za potrebe tvornice. 1990. godine dolazi do reorganizacije 'Straže' i od tog se trenutka tvrtka osamostaljuje i počinje poslovati pod nazivom 'Straža-Alatnica'.

Pojedinačno kao tvornica OMCO Croatia je danas najveća tvornica takvog tipa proizvodnje na svijetu. Alat proizveden u OMCO Croatiji se danas izvozi na sve svjetske kontinente.

(Lider)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz