U četiri godine s devet rasli na čak 56 djelatnika

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_162650075.jpg

Tvrtka Gauss Development aktivno posluje od 2012. godine, a posluje na tržištima Hrvatske, Austrije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Velike Britanije i SAD-a.

Gauss Development, tvrtka za dizajn i razvoj softvera trenutno zapošljava 56 djelatnika u Osijeku i Vukovaru. Kako kaže Sanja Radić iz Gauss Developmenta, konstantno povećavanje obujma posla uvjetovalo je rast tvrtke sa početnih devet na današnjih 47 zaposlenika u nepune četiri godine. Njihova djelatnost obuhvaća izradu web trgovina na Magentu, mobilnih aplikacija, igre za Android i iOS platforme te izradu poslovnih rješenja po mjeri korisnika.
 
Tvrtka aktivno posluje od 2012. godine, od kada bilježi 100% rast prihoda svake iduće poslovne godine. Posluje na tržištima Hrvatske, Austrije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Velike Britanije i SAD-a.
 
Sanja Radić iz Gauss Developmenta objašnjava kako je Gauss Development brend pod kojim posluju, a tvrtka je registrirana pod imenom Poslovanje 2 te postoji od 2009. godine, ali aktivno posluje od početka 2012. Rad za tvrtke u segmentu B2B prodaje s područja Švicarske i Njemačke donio im je velik broj upita za aplikativnim rješenjima koja se mogu koristiti za poboljšanje prodaje na terenu. Tako su došli do razvoja vlastitog rješenja, iPad aplikacije za rad prodajnih predstavnika koja nudi puno više od digitalnog kataloga proizvoda.
 
Najveća prednost tvrtke je tim stručnjaka koje odlikuje pristupačnost i agencijska kvaliteta koju pruža klijentima. Tvrtka radi za tvrtke svih veličina, od manjih tvrtki do korporacija. Povećan je broj stranih klijenata, uz povećanje obujma i složenosti projekata koje rade.
 
Kako tvrdi, iako su orijentirani na izvoz i dalje rade za odabrane klijente u Hrvatskoj. Podjela na domaće i strano tržište je uvijek bila u većem omjeru za domaće klijente no ovu godinu završavaju omjerom 50:50. 
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz