U Bruxellesu registriran SEEPORT, prva asocijacija hrvatskih tvrtki za javne poslove

Slika /slike 1/Gospodarstvo/untitled.png

Udruživanje u asocijaciju registriranu u Bruxellesu, SEEPORT, omogućit će konkurentniji nastup na europskom tržištu, a strani investitori, tvrtke i organizacije zainteresirane za Hrvatsku te tržište jugoistoka Europe po prvi put će moći na jednom mjestu pronaći široki spektar usluga, koje između ostalog uključuju zagovaranje, procjenu političkih rizika, strateško komuniciranje, odnose s vladinim i nevladinim sektorom, analitičku i pravnu podršku.

SEEPORT, prva asocijacija hrvatskih tvrtki specijaliziranih za javne poslove, odnose s regulatornom zajednicom i lobiranje osnovana je nedavno u Bruxellesu, a utemeljile su je Alpheus Public Affairs, Euronavigator, MK Poslovni savjeti te odvjetnički ured Andrej Bolfek.

Riječ je o tvrtkama koje su u potpunosti u domaćem vlasništvu, ali s konzultantima koji imaju veliko međunarodno iskustvo. Njihovo udruživanje u asocijaciju registriranu u Bruxellesu omogućit će im konkurentniji nastup na europskom tržištu, a strani investitori, tvrtke i organizacije zainteresirane za Hrvatsku te tržište jugoistoka Europe po prvi put će moći na jednom mjestu pronaći široki spektar usluga, koje između ostalog uključuju zagovaranje, procjenu političkih rizika, strateško komuniciranje, odnose s vladinim i nevladinim sektorom, analitičku i pravnu podršku.

Asocijacija okuplja tvrtke koje u svojim redovima zapošljavaju iskusne stručnjake, te između ostalih i bivše državne dužnosnike i europarlamentarce kao što su Miroslav Kovačić, bivši državni tajnik za e-Hrvatsku i diplomat, zatim Željko Rohatinski, bivši guverner HNB-a, Daniel Mondekar, bivši saborski zastupnik, Sandra Petrović Jakovina, bivša saborska zastupnica i europarlamentarka, Anita Tregner Mlinarić, s iskustvom iz Europske komisije, UNDP-a i OESS, te Domagoj Juričić, bivši predstojnik Ureda predsjednice i potpredsjednik HGK.

Predsjednik novoosnovane asocijacije je direktor tvrtke MK Poslovni savjeti Miroslav Kovačić, dok su potpredsjednici odvjetnik Andrej Bolfek, Daniel Mondekar, direktor Euronavigatora te Mario Aunedi Medek, direktor tvrtke Alpheus.

– Prvi veliki izazov koji nam predstoji kao državi je svakako predsjedanje Europskom unijom. SEEPORT planira potaknuti interes za hrvatsko predsjedanje među europskim organizacijama, ali i biti poveznica za sve domaće kompanije kojima tih šest mjeseci otvara brojne poslovne mogućnosti. Na nama je, pritom mislim i na cjelokupni poslovni i civilni sektor, da priliku maksimalno iskoristimo – zaključio je Miroslav Kovačić, predsjednik SEEPORT-a.

(Lider)

 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz