U Brodosplitu održana svečanost polaganja kovanice za brod za polarne ekspedicije

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/brodosplit i polarne ekspedicije.jpg

U Brodosplitu je obavljeno polaganje kovanice u kobilicu putničkog broda za polarne ekspedicije, čija je gradnja ugovorena s američkom tvrtkom Quark Expeditions. U Brodosplitu ističu da će taj brod biti novi ponos hrvatske brodogradnje i novi poslovni iskorak Brodosplita na tržište putničkih brodova do 200 metara.

U Brodosplitu je u petak obavljeno polaganje kovanice u kobilicu putničkog broda za polarne ekspedicije, čija je gradnja ugovorena s američkom tvrtkom Quark Expeditions.

"Sam novčić za naručitelja na simboličan način odražava osobni pristup polarnom istraživanju," priopćili su iz  Brodosplita, u kojem se po prvi put održava svečanost polaganja kovanice u kobilicu broda. Brod za polarne ekspedicije nosit će ime "Ultramarine", bit će duljine 128 metara, širine 21,5 metara i težine 13.500 bruto tona. Zaplovit će 2020. godine i moći će primiti 200 putnika.

U Brodosplitu ističu da će taj brod biti "novi ponos hrvatske brodogradnje i novi poslovni iskorak Brodosplita na tržište putničkih brodova do 200 metara."

Američka tvrtka Quark Expeditions u sastavu je Travelopia grupacije, koja okuplja niz svjetskih kompanija specijaliziranih za avanturistička putovanja.

Predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak novinarima je rekao kako je američki naručitelj pokazao zanimanje da se u splitskom brodogradilištu izgradi još takvih brodova. Kazao je i da su cijene takvih i sličnih kruzera između 100 i 300 milijuna eura.

(Hina) 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz