U Brodosplitu izveli novi pothvat

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/brodosplit-italija.jpg

Nakon nedavne isporuke sekcije pramčanog dijela brodskog trupa i stjecanja epiteta neslužbenog rekordera najvećeg prijevoza teških tereta u Hrvatskoj, u Brodosplitu su izveli novi pothvat. Ova isporuka sekcije brodskog trupa ukupne težine preko 900 tona nastavak je višegodinje suradnje s jednom od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu, grupacijom Fincantieri. 

Nakon nedavne isporuke sekcije pramčanog dijela brodskog trupa i stjecanja epiteta neslužbenog rekordera najvećeg prijevoza teških tereta u Hrvatskoj, u Brodosplitu su izveli novi pothvat. Ukrcajem na baržu obavljen je ukrcaj s 3 linije samohodnih modularnih transportera i transport dvije mega sekcije za putnički kruzer koji se gradi u Monfalconeu, najvećem Fincantierijevom brodogradilištu u Italiji.

Radi se o sekcijama centralnog i pramčanog dijela brodskog trupa, ukupne težine preko 900 tona čelika opremljenih raznim cjevovodima, vertikalnim komunikacijama, strojevima i uređajima, elementima veza i sidrenja, prolazima za energetiku i automatiku, grotlima i bokaportama.

Ukrcaj je obavljen horizontalno navlačenjem na baržu s 3 linije samohodnih modularnih transportera velike nosivosti (SPMT), svaka pojedinačno s 20 osovina, a obavili su ga 'Brodosplitovi' transporti i plovne dizalice koji su se specijalizirali za ovakvu vrstu transporta i manipulacija sa ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru.

DIV grupa ima jedan od najvećih inženjerskih potencijala u Hrvatskoj, odnosno više od 350 inženjera koji su generator razvoja u industriji kojoj smo na čelu. Brodovi koje mi gradimo prepoznatljiv su hrvatski proizvod, usudio bih se reći i jedini koji je vidljiv i prepoznatljiv globalno, ističe Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

Ova isporuka nastavak je višegodinje suradnje s jednom od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu, grupacijom Fincantieri.

(Poslovni dnevnik)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz