Tvrtka Ravna svoje proizvode u najvećem dijelu izvozi na europsko tržište

Slika /slike 1/Graditeljstvo/shutterstock_299732519_cr.jpg

Tvrtka Ravna iz Ravne Gore uz novac EU širi kapacitete i povećava broj zaposlenih. Njihovi proizvodi od bukve, hrasta, javora, oraha, trešnje, jasena i drugih vrsta u najvećem se dijelu izvoze na europsko tržište, posebice u Njemačku, Švicarsku, Veliku Britaniju, Italiju, Dansku, Švedsku, Finsku i Belgiju.

Ravna, drvoprerađivačka tvrtka iz Ravne Gore s 25-godišnjom tradicijom u proizvodnji masivnih drvenih lijepljenih ploča i finalnih proizvoda od drva, zahvaljujući 1,08 milijuna bespovratnih kuna iz Operativnog programa EU Konkurentnost i kohezija povećala je svoju konkurentnost i sada najavljuje nova zapošljavanja. Priopćeno je to u ponedjeljak, pri čemu je istaknuto i da je ukupna vrijednost projekta 3,67 milijuna kuna od čega je 2,6 milijuna kuna vlastito sudjelovanje investitora.

Od početka projekta uz podršku Europskog fonda za regionalni razvoj u siječnju 2017. godine dosad je proizvodni pogon opremljen novim linijama i postrojenjima za preradu trupaca i proizvodnju troslojnih lijepljenih masivnih drvenih ploča, godišnji su kapaciteti prerade trupaca povećani za 54,3%, a godišnja proizvodnja lijepljenih masivnih drvenih ploča za 41%, poručila je Martina Hlača iz Ravne.

Njihovi proizvodi od bukve, hrasta, javora, oraha, trešnje, jasena i drugih vrsta u najvećem se dijelu izvoze na europsko tržište, posebice u Njemačku, Švicarsku, Veliku Britaniju, Italiju, Dansku, Švedsku, Finsku i Belgiju, a u ponudi imaju i namještaj izrađen po ideji naručitelja.

Kad je riječ o finalnim proizvodima, najpoznatija je ekskluzivna linija za kućanstvo koja je na tržištu poznata kao Drvene posude iz Gorskog kotara. Zapošljavaju 125 ljudi, dok će novac iz EU fondova u novom valu zapošljavanja osigurati i uvjete za rad osoba s invaliditetom, poručili su iz tvrtke.

(Poslovni dnevnik)

 



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz