Tvrtka Končar-Električna vozila ugovorila isporuku šest tramvaja u Latviju

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/crotram.jpg

Tvrtka Končar – Električna vozila izvijestila je u petak da je potpisala ugovor o proizvodnji i isporuci šest niskopodnih tramvaja za gradski promet grada Liepaje u Latviji. Ugovorena je isporuka šest tramvaja, s opcijom isporuke još osam iz istog izvora financiranja. Prvi tramvaj bit će isporučen u roku od 24 mjeseca, a sva vozila u 36 mjeseci od potpisa ugovora.

Tvrtka Končar – Električna vozila izvijestila je u petak da je potpisala ugovor o proizvodnji i isporuci šest niskopodnih tramvaja za gradski promet grada Liepaje u Latviji.

Ugovorena je isporuka šest tramvaja, s opcijom isporuke još osam iz istog izvora financiranja. Prvi tramvaj bit će isporučen u roku od 24 mjeseca, a sva vozila u 36 mjeseci od potpisa ugovora.

Ugovor je potpisan 21. studenoga, a Liepajas Tramvajs financira projekt iz EU-ovih fondova i vlastitih sredstava.

Končar – Električna vozila odabrana su za isporučitelja u pregovaračkom postupku javne nabave s prethodnom objavom za isporuku niskopodnih električnih tramvaja za kolosijek širine 1000 milimetara. Postupak je omogućio ravnopravno sudjelovanje više zainteresiranih ponuditelja, kaže se u priopćenju, u kojem se ne navodi vrijednost ugovorenog posla.

„Mi smo fleksibilna i tehnološka kompanija, a naš cilj nije samo prodati proizvode, nego izgraditi partnerstva. Kupnja tramvaja je samo prvi korak, jer ćemo zaposlenicima tvrtke Liepajas Tramvajs prenijeti nova znanja i moderne tehnologije, što je vrlo važno za kvalitetnu eksploataciju tramvaja. Zbog toga je bitno izgraditi dobre odnose, a siguran sam da će ova suradnja postati dobro partnerstvo“, istaknuo je predsjednik Uprave Končar – Električnih vozila  Ivan Bahun.

„Novi Končarevi tramvaji nastavak su dugogodišnjeg plana unapređenja tračničkog prometa u Liepaji, koja je započela rekonstrukcijom postojeće, a nastavila se izgradnjom nove tramvajske pruge u velikoj rezidencijalnoj četvrti. S obzirom da je riječ o niskopodnim tramvajima, modernizaciji javnog prijevoza, posebno se vesele naši građani starije dobi, kao i majke s djecom jer će uskoro po gradu putovati ugodnije, jednostavnije i brže“, izjavio je gradonačelnik grada Liepaja Uldis Sesks.

Tramvaji za koje je potpisan ugovor o proizvodnji i isporuci zasnovani su na suvremenom tehničkom rješenju, moderno oblikovani, klimatizirani, opremljeni videonadzorom i sustavom informiranja putnika. Vozila su u potpunosti niskopodna, bez osovina, prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju te osobama u kolicima.

„Končarevi tramvaji imaju izvrsne tehničke karakteristike, modernog su dizajna i veseli nas što će upravo oni voziti ulicama našeg grada“, izjavio je Aigars Puks, direktor tvrtke Liepajas Tramvajs.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz