Tvrtka iz Svetog Martina na Muri svojim 4Dx i ScreenX sustavima oprema kina diljem Europe

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_127932377_cr.jpg

Najznačajniji projekti tvrtke SmartWay iz Svetog Martina na Muri, čiji su bili izvođač, je kompletna izrada 4Dx i ScreenX kino sustava diljem Europe – u Belgiji, Francuskoj, Švicarskoj, Španjolskoj, Srbiji i Hrvatskoj.

U poduzetničke vode mlada ferovka Petra Mesarić, izvršna direktorica tvrtke SmartWay iz Svetog Martina na Muri krenula je 2015. kada je i osnovan SmartWay kojem je dvije godine kasnije pripojen elektroinstalaterski obrt njezina oca.

– Nastavak obiteljskog obrta s djelatnošću u području niskonaponskih mreža i instalacija te prepoznata prilika u razvoju specijaliziranih sustava automatizacije – dva su najbitnija razloga zbog kojih sam se odlučila za osnivanje vlastitog poduzeća. Samu ideju razvijala sam tri godine, dakle od 2012. godine. Osim navedenog, obiteljske okolnosti i realne mogućnosti uspostavljanja suradnje s nizom poslovnih partnera ukazali su mi potrebu za osnivanjem novog poduzeća, specijaliziranog za nove tehnologije u području gospodarenja energijom – priča Mesarić.

Samozatajna tvrtka s 15 zaposlenih pronašla je vrlo propulzivnu nišu, a svojim se projektima diči u Hrvatskoj i u Europi.

4Dx gledatelju pruža mogućnost jačeg uživljavanja u film zahvaljujući raznim efektima poput pokretnih sjedala, mirisa, vjetra, vode, magle i slično, dok ScreenX omogućuje gledanja filma u rasponu od 270 stupnjeva.

– Najznačajniji projekti čiji smo bili izvođač je kompletna izrada 4Dx i ScreenX kino sustava diljem Europe – u Belgiji, Francuskoj, Švicarskoj, Španjolskoj, Srbiji i Hrvatskoj. Također, ponosni smo i na dizajnersku rasvjetu izrađenu za Boutique Cinema Kaptol u Zagrebu – kaže Mesarić čija se tvrtka ne bavi isključivo novih tehnologijama u kino industriji, već i dizajnerskom rasvjetom, e-mobilnošću te drugim uslugama za pametno upravljanje energijom u pametnim kućama.

Iako se čini kao zahvalna branša, priča nam, ponekad je pravi izazov odgovoriti na zahtjeve tržišta i njihove kratke rokove izvođenja, kao i biti u tijeku i ispred svog vremena s uvijek novim tehnologijama uz sve postojeće projekte. Svejedno, ne strahuju od konkurencije jer imaju kadrove za sve faze izrade i montaže svojih proizvoda.

– Konkurencija uvijek postoji, ako ne iz Hrvatske, onda svakako iz inozemstva, no naša konkurentska prednost je individualizacija. Kreiramo proizvode i usluge za klijente s posebnim zahtjevima, s fokusom na brzinu i kvalitetu. U tvrtki zapošljavamo širok spektar zaposlenika, svih kvalifikacija, stoga možemo na projekte reagirati puno brže jer pokrivamo sve faze, od izrade idejnog rješenja do proizvodnje te ugradnje konačnog proizvoda.

Trenutno najviše projekata imaju na području 4Dx kino sustava po konceptu „ključ u ruke“ te ScreenX kino sustava. Pri kraju je i projekt otvorenja novog objekta u Puli najvećeg hrvatskog multipleks kino lanca u čijem su opremanju također sudjelovali. Ipak, puno energije ulažu, kako kaže, i u nove koncepte dizajnerske rasvjete koja će uskoro biti dostupna i na webshopu.

Petra Mesarić u užem je izboru za Poduzetnicu godine koji organiziraju Mreža Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria. Proglašenje najbolje održat će se u utorak, 6. studenog.

– Znatno ulažemo u novu ponudu usluga, a to je kreiranje i izrada dizajnerske rasvjete. Ciljana tržišta su nam poduzeća i ustanove (npr. arhitekti, dizajneri unutrašnjeg uređenja, kina, muzeji, hotelski i ugostiteljski objekti, trgovački centri) koji žele personalizirana dizajnerska rješenja za svoj prostor, a također i privatni korisnici koje cijene dizajn i žele oplemeniti svoj životni prostor s dizajnerskom rasvjetom.

(Poslovni dnevnik)



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz