Ponovno uspješan posao Gredelja

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/gredelj.jpg

Tvornica željezničkih vozila Gredelj d.o.o. u stečaju i američki partner tvrtka National Railway Equipment Company (NRE) u luku Rijeka otpremile su 30. listopada prvu od ukupno dvije lokomotive za Tanzaniju i Zambiju. Gredelj i NRE bi do kraja ovog mjeseca trebali potpisati ugovor za još 8 lokomotiva, što potvrđuje interes tvrtke NRE za nastavkom proizvodnje lokomotiva u Hrvatskoj.

Tvornica željezničkih vozila Gredelj d.o.o. u stečaju i američki partner tvrtka National Railway Equipment Company (NRE) u luku Rijeka otpremile su 30. listopada prvu od ukupno dvije lokomotive za Tanzaniju i Zambiju.
 
Lokomotive će preko luke Rijeka biti isporučene kranjem korisniku tvrtki Tazara (TANZANIA-ZAMBIA RAILWAY AUTHORITY). Isporukom lokomotiva u spomenute zemlje stvoren je dobar temelj za nastavak isporuke lokomotiva, te otvaranje novih tržišta na afričkom kontinentu. Lokomotive su proizvedene u Gredeljevim pogonima, uz isporuku pogonskih komponenata od strane američkog partnera tvrtke NRE, a projekt je izveden odnosno realiziran prema zajedničkoj dokumentaciji Gredelja i NRE.
 
Dosadašnja suradnja Gredelja s ovom američkom kompanijom rezultirala je proizvodnjom i isporukom ukupno 83 lokomotive, a trenutno se u Gredeljevim pogonima rade još tri lokomotive iste serije. Sve lokomotive isporučene su na strana tržišta, i to Južne Amerike, Afrike i Azije.
 
Gredelj i NRE bi do kraja ovog mjeseca trebali potpisati ugovor za još 8 lokomotiva, što potvrđuje interes tvrtke NRE za nastavkom proizvodnje lokomotiva u Hrvatskoj.
 
Suradnja američke tvrtke NRE i Tvornice željezničkih vozila Gredelja d.o.o. u stečaju nastavljena je osim ovim projektom i projektom isporuke opreme i dokumentacije za modernizaciju ukupno 12 (dvanaest) lokomotiva za Sloveniju.
 
„Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NRE) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veliki broj novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta. Smatram da uspješan dovršetak ovoga projekta zajedno s našim američkim partnerom ponovo potvrđuje visoku razinu stručnosti i sposobnosti Gredeljevih stručnjaka te opravdava ukazano povjerenje. Tanzanija i Zambija su sljedeće destinacije na koje ćemo zajedno s američkim partnerom isporučiti dizelske lokomotive, te se nadamo i priželjkujemo nova tržišta. Sveukupno 83 lokomotive, od kojih 49 lokomotiva od otvaranja stečajnog postupka, su izradili naši stručnjaci u našem pogonu što smatram posebno velikim uspjehom i dokazom naše sposobnosti i kvalitete za proizvodnjom i popravkom željezničkih vozila kao i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu. Posebno sam zadovoljan što svaki novi i uspješni projekt pokazuje i dokazuje našu sposobnost te želju američkog partnera za nastavkom suradnje.“, izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Tomislav Đuričin.
 
(HinaOTS)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz