Tvrtka Hittner oprema mađarske općine i gradove

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/FAH-H8134891_cr.jpg

Poljoprivredno-komunalni traktori i priključci bjelovarske tvrtke Hittner biti će plasirani mađarskim općinama i gradovima, a za koje je već osigurano i financiranje OTP banke. Tvrtka Hittner jedna je od najvećih hrvatskih proizvođača poljoprivredno-komunalnih i šumskih traktora, koja bilježi stalan rast proizvodnje i izvoza.

U Generalnom konzulatu Republike hrvatske (GK RH) u Pečuhu, 18. svibnja 2016. potpisan je višegodišnji ugovor između tvrtke Hittner d.o.o. iz Bjelovara i tvrtke Humanpark-D Kft. Iz Kaposszekcsoa. Ugovore su potpisali direktori g. Stjepan Hittner i Istvan Pajter, a potpisivanju je nazočio i državni tajnik zadužen za nacionalnu politiku g. Árpád János Potápi te generalni konzul RH u Pečuhu gđa Vesna Haluga.

G Stjepan Hittner zahvalio se GK RH u Pečuhu na iznimno brzoj realizaciji jer je od upita do potpisivanja Ugovora o suradnji prošlo manje od mjesec dana.

G. Pajter je kazao kako će poljoprivredno-komunalni traktori i priključci biti plasirani mađarskim općinama i gradovima, a za koje je već osigurano i financiranje OTP banke. Istodobno se kreće i u plasiranje šumskih traktora na mađarsko tržište.

Generalni konzul Haluga je izrazila zadovoljstvo što je još jedna hrvatska tvrtka sa svojim iznimno kvalitetnim proizvodima došla na zahtjevno mađarsko tržište, a državni tajnik Potapi istaknuo je odlične mađarsko-hrvatske veze na području kulture, manjine, a posebno ga veseli unapređenje gospodarskih odnosa dviju država čemu svjedoči i ovaj Ugovor.

Tvrtka Hittner jedan je od najvećih hrvatskih proizvođača poljoprivredno-komunalnih i šumskih traktora koja bilježi stalan rast proizvodnje i izvoza, a zapošljava 115 radnika.
 

Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz