Tvrtka AgroFructus dobitnica regionalne nagrade Business Partner za 2015. godinu

Slika /slike/Foto s Google Drive poljoprivreda ribarstvo vinarstvo/shutterstock_172534526_cr.jpg

Tvrtka AgroFructus iz Donjeg Miholjca dobitnica je regionalne nagrade Business Partner za 2015. godinu. Nagrada se dodjeljuje 21. godinu zaredom i namijenjena je svim kompanijama iz 13 zemalja regije. AgroFructus je ove godine jedina nagrađena kompanija iz Hrvatske.

Tvrtka AgroFructus iz Donjeg Miholjca dobitnik je regionalne nagrade Business Partner za 2015. godinu. Nagrada se dodjeljuje 21. godinu zaredom i namijenjena je svim kompanijama iz 13 zemalja regije - Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Moldove, Rumunjske i Slovenije, bez obzira na djelatnost, veličinu i oblik vlasništva.

Posebnost nagrade je da kompanije same predlažu i ocjenjuju svoje poslovne partnere za koje vjeruju da zadovoljavaju deset utvrđenih kriterija: profesionalnost u poslovanju, dobru poslovnu suradnju, etičnost u poslovanju, poslovne rezultate, izuzetnu kvalitetu proizvoda odnosno usluga, visok stupanj zadovoljstva potrošača, tržišni i marketinški nastup, odgovornost za šire društvene interese, podršku lokalnoj zajednici i ekološke imperative okruženja. Nagrada je potvrda iznimne poslovne uspješnosti i regionalne prepoznatljivosti.

AgroFructus je ove godine jedina nagrađena kompanija iz Hrvatske. U obrazloženju komisija navodi da je konačna odluka donesena na temelju svih dobivenih rezultata, prema kojima AgroFructus zbog kontinuirano dobrih poslovnih rezultata, investicija i inovacija, te poštivanja visokog stupnja profesionalnosti i etičnosti, uvažavanja svojih poslovnih partnera te izrazitom ekološkom osviještenošću, predstavlja oslonac razvoju lokalne zajednice i višoj kvaliteti života.

Denis Matijević, osnivač i predsjednik Uprave AgroFructusa, rekao je da ih nagrada veseli i obvezuje, ali da su posebno počašćeni jer su u donošenju odluke o pobjedniku sudjelovali upravo poslovni partneri. Odnos kompanije prema svim sudionicima u poslovnom procesu ključ je uspjeha, a ova nagrada je dokaz da su strateški ciljevi kvalitetno postavljeni, ali i da operativna razina uspješno dosiže. No, ona je i dodatni motiv da se još intenzivnije nastavi raditi na širenju kapaciteta, uvođenju novih tehnologija i rastu kroz oba segmenta i domaćeg i izvoznog tržišta, što je ujedno i generator pozitivnih promjena u hrvatskom gospodarstvu.

AgroFructus Grupa je grupa tvrtki specijaliziranih za proizvodnju, otkup, skladištenje i prodaju svježeg i prerađenog voća i povrća, a grupu danas čini 7 tvrtki iz Hrvatske i inozemstva. Jedna je od vodećih regionalnih kompanija u poslovanju s voćem i povrćem, kako svježim tako i prerađenim, tj. jedna je od najvećih domaćih kompanija specijaliziranih za proizvodnju, otkup, skladištenje i prodaju svježeg i prerađenog voća i povrća.

AgroFructus Grupa ostvaruje godišnji promet od 600 milijuna kuna i zapošljava oko 500 stalnih radnika, uspješno surađuje s 3000 kooperanata te otkupljuje oko 100.000 tona voća i povrća. Surađuje sa svim većim trgovačkim lancima u Hrvatskoj i regiji te oko 20 posto ukupne prodaje izvozi u sljedeće zemlje: Australija, Bosna i Hercegovina, Češka, Izrael, Kanada, Libija, Makedonija, Njemačka, Rusija, SAD, Slovenija, Srbija, Švicarska, Švedska.
 


(Banka)
 

Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika | Hrvatski izvoz