Brodosplit isporučuje stambene kontejnere za ekstremne uvjete

Slika /slike/Vijesti za naslovnicu/FAH-H6176716 Brodosplit kontejneri.jpg

Splitsko brodogradilište isporučuje stambene kontejnere namijenjene smještaju osoba angažiranih na terenskim akcijama u za ekstremnim uvjetima. Riječ je o projektu kakav do sada nije rađen u Brodosplitu.

Splitsko brodogradilište isporučuje 44 prijenosna stambena kontejnera ugovorena za tvrtku NapCap Limited iz grupacije R.W. Chelsea Holdings sa sjedištem na Cipru. Kontejneri će biti postavljeni u stambenom naselju u gradu Mogadishu u Somaliji, a namijenjeni su za smještaj osoba angažiranih na terenskim akcijama.

Riječ je o smještajnim jedinicama koje su potpuno klimatizirane i izolirane od vanjskih utjecaja, kontejneri su dizajnirani za brze montaže, demontaže i transport, a namijenjeni su stanovanju u uvjetima ekstremnih temperaturnih razlika, jakih vjetrova, visokih temperatura i vlažnosti zraka, navode iz Brodosplita.Kontejneri su dužine 12 metara, širine 2,1 metar te visine 2,5 metara. Svaki je dvosoban i sastoji se od uredskog prostora, predsoblja, sanitarnog čvora i spavaonice, a kompletno su opremljeni.

Riječ je o projektu kakav do sada nije rađen u Brodosplitu, gdje su u skladu s nacrtima proizveli čeličnu konstrukciju i termalnu vatrootpornu izolaciju te ugradili kompletnu opremu potrebnu za boravak u zatvorenom prostoru.


(Hina)
 

Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz