Turbomehanika obnavlja tvornicu etilena u Srbiji

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_214899352_cr.jpg

Tvrtka Turbomehanika iz Kutine dobila je 6,2 milijuna eura vrijedne poslove na dva tendera za modernizaciju opreme u tvornici etilena pančevačke HIP Petrohemije.

Tvrtka Turbomehanika iz Kutine dobila je 6,2 milijuna eura vrijedne poslove na dva tendera za modernizaciju opreme u tvornici etilena pančevačke HIP Petrohemije. 

"Prvi, 2,5 milijuna eura vrijedan posao je zamjena regulacije na tri turbo linije na pogonu proizvodnje etilena. Tu smo se prijavili skupa s General Electric Energy (GEE), kompanijom koju zastupamo na području bivše Jugoslavije. Drugi posao, vrijedan 3,7 milijuna eura je zamjena instrumentacije, gdje smo dali zajedničku ponudu s GEE, Emersonom i zajednicom domaćih ponuditelja, srpskih tvrtki s kojima surađujemo", rekao nam je Ivan Majstrović, direktor i vlasnik Turbomehanike.

 "Na jednom od tih projekata Petrohemije radimo već 18 godina. U Srbiji smo prisutni još od 1997. sklapamo velike poslove, sudjelujemo u značajnim projektima i imamo fantastična iskustva. Radimo za Naftnu industriju Srbije (NIS), opremamo veliku termoelektranu Nikola Tesla", kaže Majstrović.

Za ovaj posao nije bila propisana javna nabava jer Petrohemija nije njen obveznik. 

"Pregovori su bili naporni, trebalo je i snižavati cijenu ali vjerujem da će na kraju sve biti u redu i da se dogodine uključujemo u realizaciju projekta", kaže Majstrović.  Turbomehanika zapošljava 35 ljudi, lani je imala prihod od 87,5 milijuna kuna prihoda, a godinu dana ranije 109 milijuna kuna i znatnu dobit.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz