Čepinskom ulju Tena “Superior Taste Award”

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_261244847_cr.jpg

Suncokretovo ulje Tena drugi je put zaredom dobilo prestižno međunarodno priznanje International Taste & Quality Instituta iz Bruxellesa - “Superior Taste Award”, u obliku dvije zlatne zvjezdice.

Suncokretovo ulje Tena drugi je put zaredom dobilo prestižno međunarodno priznanje International Taste & Quality Instituta iz Bruxellesa - “Superior Taste Award”, u obliku dvije zlatne zvjezdice, javili su iz Tvornice ulja Čepin.
 
Kako nadalje navode, stručni žiri, koji je činilo 125 kuhara i stručnjaka za ocjenjivanje okusa iz 15 najpoznatijih europskih kulinarskih udruženja, ocjenjivao je okus, teksturu, miris, izgled i ukupni dojam različitih proizvoda ne znajući identitet brenda.
 
“Prepoznatljivost i kvaliteta suncokretova ulja Tena rezultat je 75 godina duge tradicije proizvodnje u Tvornici ulja Čepin i sinergije s ostalim članicama Žito grupe – najvećeg slavonskog proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Tvornica ulja Čepin ima kontroliranu i zaokruženu proizvodnju te sljedivost od polja do gotovog proizvoda, a važno je naglasiti kako se u proizvodnji koristi zrno suncokreta isključivo hrvatskog podrijetla”, ističu iz čepinske uljare.
 
Također dodaju da je, kako bi išli u korak s trendovima i zahtjevima tržišta, u posljednje dvije godine uloženo 155 milijuna kuna u modernizaciju i povećanje proizvodnih i skladišnih kapaciteta, pogon za ekstrakciju, kao i u kotlovnicu na biomasu.
 
Tvornica ulja Čepin nositelj je IFS Food certifikata te Kosher i HACCP certifikata, a u cijelo poslovanje implementirani su ISO standardi 14001:2015, 9001:2008 i 50001:2011.
 
(Glas Slavonije)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz