Split u Parizu predstavio turističku ponudu

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_112286168_cr2.jpg

Predstavljanje je organizirala Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split u suradnji s turističkim zajednicama Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita, predstavništvom HTZ-a u Parizu te Veleposlanstvom u Francuskoj, a prisustvovale su mu brojne turističke agencije, hotelijeri i predstavnici medija.

Turistička ponuda Splitsko-dalmatinske županije i Splita predstavljena je francuskim turističkim djelatnicima u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Parizu.

Predstavljanje je organizirala Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split u suradnji s turističkim zajednicama Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita, predstavništvom HTZ-a u Parizu te Veleposlanstvom u Francuskoj, a prisustvovale su mu brojne turističke agencije, hotelijeri i predstavnici medija. Događaj je otvorio i skup pozdravio izvanredni i opunomoćeni hrvatski veleposlanik u Francuskoj, Filip Vučak.

Prema riječima čelnih ljudi HGK - ŽK Split i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Joze Tomaša i Joška Stelle, cilj je posjeta dodatno predstavljanje naše turističke ponude na izuzetno važnom francuskom tržištu, s kojeg bilježimo rastući interes i povećani broj dolazaka, kako bi se taj pozitivni trend nastavio i unaprijedio.

U dalmatinskom su izaslanstvu bili predstavnici više od dvadeset turističkih tvrtki, većinom putničkih agencija i hotela među kojima su i neke od najvećih hrvatskih putničkih agencija, a kojima je ovaj posjet omogućio susrete i direktne poslovne razgovore sa 60-ak francuskih partnera.

S francuske strane, odazvali su se neki od najznačajnijih francuskih turoperatora, kao što su TUI, Top of Travel, Karavel, NG Travel, Voyageur du monde, ali i brojne specijalizirane i opće agencije poput Arts et Vie, La Ballaguerre, UCPA, CELT voyage. Događaju su također prisustvovali i vodeći B2B turistički mediji među kojima i najznačajniji TourMag i Echo Touristique. Pored zrakoplovnih kompanija Croatia Airlines i Air France predstavila se i zračna kompanija Volote.

(Privredni vjesnik)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz