HTZ: Popularna ruska glazbena televizija MUZ TV snima zagrebački advent

Slika /slike 1/Turizam/advent i rusi.jpg

Ekipa popularne ruske glazbene televizije MUZ TV-a boravi u Zagrebu, gdje snima adventski ugođaj glavnog grada Hrvatske, a snimit će i božićnu priču sa SalajLanda u Čazmi, izvijestila je HTZ, na čiji poziv šesteročlana produkcijska ekipa ruske televizije boravi u Zagrebu.

Ekipa popularne ruske glazbene televizije MUZ TV-a boravi u Zagrebu, gdje snima adventski ugođaj glavnog grada Hrvatske, a snimit će i božićnu priču sa SalajLanda u Čazmi, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska turistička zajednica (HTZ), na čiji poziv šesteročlana produkcijska ekipa ruske televizije boravi u Zagrebu.

Iz HTZ-a navode da ekipa ruske glazbene televizije, takozvanog ruskog MTV-a, boravi u Zagrebu do 4. prosinca, a snimljeni će materijal zagrebačkog adventa i bakovite božićne priče s imanja SalajLanda biti prikazan 21. prosinca 2019. u putopisnoj emisiji "Independent Traveler", to jest "Otpusk bez putevki" na MUZ TV-u.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić je naglasio kako će pozitivnim trendovima s ruskog tržišta pridonijet i izravni letovi svaki dan tijekom cijele godine između Zagreba i Moskve.
Rast turističkog prometa s ruskog tržišta ove će godine biti gotovo 14 posto, a zanimanje ruskih turista i turističkog sektora za hrvatska odredišta u stalnom je porastu, ističe direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička.

Iz HTZ-a napominju da je voditelj emisije "Independent Traveler" poznati i popularni ruski voditelj i direktor programa MUZ TV-a Andrey Razygraev, koji posjećujući odredišta diljem svijeta istražuje zanimljive priče lokalnog stanovništva te nudi savjete i prijedloge sadržaja koje vrijedi doživjeti. Taj TV show najgledaniji je među mlađom i srednjom generacijom turista, a Razygraev je utjecajan i na društvenim mrežama, posebice na Instagramu, gdje ima gotovo 100 tisuća pratitelja.

Inače, ovo je već treće studijsko putovanje koje je HTZ ove godine organizirao za ruske televizije. Naime, u lipnju je u Hrvatskoj sniman TV show "Poedem, poedim", to jest "Let’s go, let’s eat" NTV televizije, a u rujnu je snimljen i TV show "Orel I reshka" televizije "Pyatnica", tj. Friday TV-a.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz