Solinski Draco probija led na tržištu Irana

Slika /slike 1/HINA/P-H20160429000669.jpg

Solinska građevinska tvrtka Draco samostalno se predstavila na međunarodnom građevinskom sajmu "Project Iran", održanom od 24. do 27 travnja u Teheranu. Iz tvrtke navode kako je interes na sajmu bio velik te su svoje hidroizolacijske sustave već ponudili za konkretne projekte koji se trenutno realiziraju u Teheranu, Mashhadu, Shirazu i na otoku Kishu.

Solinska građevinska tvrtka Draco jedina je hrvatska tvrtka koja se samostalno predstavila na međunarodnom građevinskom sajmu "Project Iran" održanom od 24. do 27 travnja u Teheranu, priopćio je Draco u petak.

Iz te tvrtke ističu kako je, s obzirom na nedavno ukidanje međunarodnih sankcija, Iran postao vrlo zanimljivo tržište za međunarodnu poslovnu zajednicu te je i sajam "Project Iran" pobudio značajan interes međunarodnih tvrtki. Iran se, dodaju, percipira kao zadnje tržište s velikim potencijalom rasta u svijetu.

"Izlagači na sajmu su bile pretežno europske i azijske tvrtke čiji su nastup organizirale njihove nacionalne gospodarske komore. Kako smo od Hrvatske gospodarske komore dobili informaciju da ne postoji interes hrvatskih tvrtki za izlaganje na sajmu, odlučili smo se za samostalan nastup. Hrvatske tvrtke, očito, još uvijek ne percipiraju tržište Irana kao poslovnu priliku. Vjerujem da Hrvatska ima dosta zanimljivih proizvoda koji se mogu ponuditi na ovom velikom tržištu te bi bila šteta ne iskoristiti prilike koje se nude", ističe predsjednik Uprave tvrtke Draco Igor Drašković.

Dodaje kako se ta tvrtka odlučila za izlaganje na sajmu kako bi se povezala s lokalnim tvrtkama i uključila u aktualne projekte.

Iz tvrtke navode i kako je interes na sajmu bio velik te su svoje hidroizolacijske sustave već ponudili za konkretne projekte koji se trenutno realiziraju u Teheranu, Mashhadu, Shirazu i na otoku Kishu.

Nastup na sajmu bio je tek početak, nakon kojeg slijedi intenziviranje aktivnosti na temelju ostvarenih kontakata, kažu u Draco-u.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz