Solar Panel System na američkom tržištu

Slika /slike/planovi i strategije 1.jpg

Nakon uspješnog predstavljanja na Intersolar Europe u lipnju ove godine, predstavnici G-Solara (Solar Panel System) prisustvovali su skupu Intersolar North America u San Franciscu.

Nakon uspješnog predstavljanja na Intersolar Europe u lipnju ove godine, predstavnici G-Solara (Solar Panel System) prisustvovali su skupu Intersolar North America u San Franciscu. To je glavni događaj američke solarne industrije i često je najava tehnoloških inovacija i  trendova u energetskom sektoru. Za G-Solar, s proizvodnjom solarnih panela u gospodarskoj zoni Dugopolje - Split,  ovo je bila prilika za ugovaranje novih poslova na američkom tržištu, koje je treće najveće tržište solarnih kapaciteta na globalnom nivou.
 
Najvažnija tema Intersolara, kao i solarne industrije općenito, bila je tehnologija pohrane energije. Glavna vijest u tom području i dalje je Tesla PowerWall koji bitno mijenja ekonomsku računicu solarnih sustava.
 
Predstavnicima G-Solara domaćin bio je voditelj istraživanja i razvoja Tesla Motorsa. U projektu nazvanom “Gigafactory“,  u suradnji s japanskim Panasonicom, Tesla planira godišnju proizvodnju baterija ukupnog kapaciteta od 35GWh. To otprilike odgovara godišnjoj globalnoj proizvodnji litijskih baterija. Proizvodnja je trenutno locirana u Silicijskoj dolini, gdje se nalazi nekoliko tisuća high-tech kompanija koje predstavljaju centar inovacija i razvoja visokih tehnologija i pokrivaju okvirno jednu trećinu poduzetničkih investicija u SAD-u. 
 
Pristup najnovijim tehnologijama iz Silicijske doline hrvatska tvrtka Solar Panel System ostvarit će preko partnerskih kompanija iz SAD-a, čime će se osigurati kontinuirani razvoj i inovacije G-Solar proizvoda.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta i prilike