Službeno objavljen akt o korištenju naziva Teran

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/teran.jpg

Delegirana uredba Europske komisije, koja omogućava korištenje naziva Teran hrvatskim vinarima iz Istre, u petak je objavljena u Službenom listu Europske unije. Korištenje naziva Teran omogućeno je za vina sa zaštićenom oznakom izvornosti Hrvatska Istra.

Delegirana uredba Europske komisije koja omogućava korištenje naziva Teran hrvatskim vinarima iz Istre, u petak je objavljena u Službenom listu Europske unije, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

"Danas je u Službenom listu Europske unije objavljena Delegirana uredba Komisije (EU) 2017/1353 оd 19. svibnja 2017. o izmjeni Uredbe (EZ) br. 607/2009 u pogledu sorti vinove loze i njihovih sinonima koji se mogu navesti na etiketi vina, a kojom je istarskim proizvođačima Terana omogućeno korištenje imena Teran pri označavanju vina", kaže se u priopćenju Ministarstva.

Korištenje naziva Teran omogućeno je za vina sa zaštićenom oznakom izvornosti Hrvatska Istra, uz uvjet da se oznake Hrvatska Istra i Teran nalaze u istom vidnom polju i da je naziv Teran ispisan manjim slovima od naziva Hrvatska Istra.

Vina sa zaštićenom oznakom izvornosti Hrvatska Istra proizvedena prije datuma stupanja uredbe na snagu, mogu se u skladu s primjenjivim zakonodavstvom stavljati na tržište dok se ne potroše zalihe, čak i ako ne ispunjavaju uvjete označavanja.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Promjena regulative | Hrvatski izvoz