Rekordan turistički vikend s više od milijun noćenja po danu

Slika /slike 1/Turizam/dolazak turista.jpg

U Hrvatskoj se ovog vikenda premašuju brojke od milijun turističkih noćenja po danu, što su novi vikend rekordi, koji su pridonijeli da su se od početka godine do 22. srpnja u turizmu, s ukupno više od 43 milijuna noćenja koje je ostvarilo 9 milijuna turista. Među turistima najviše noćenja ostvarili su Nijemci i Slovenci, domaći su turisti na trećem mjestu, a slijede Poljaci, Austrijanci, Česi, Slovaci, te oni iz Nizozemska i Italije.

U Hrvatskoj se ovog vikenda premašuju brojke od milijun turističkih noćenja po danu, što su novi vikend rekordi, koji su pridonijeli da su se od početka godine do 22. srpnja u turizmu, s ukupno više od 43 milijuna noćenja koje je ostvarilo 9 milijuna turista, zabilježili porasti od 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani, rekao je ministar turizma Gari Cappelli.
 
"Rezultati turističkog prometa u dosadašnjem djelu godine potvrda su da Hrvatska postaje cjelogodišnja destinacija. Od početka godine do danas bilježimo rekordne turističke brojke s porastima od oko 20 posto, a dvoznamenkaste poraste od početka najavljujemo i za cijelu godinu", istaknuo je Cappelli za Hinu iznoseći brojke iz sustava eVisitor i eCrew (nautika) od gotovo 200.000 turista koji su u Hrvatsku došli samo u subotu, 22. srpnja, kada je bilo i nešto više od milijun noćenja.
 
To znači i da su ukupni hrvatski komercijalni smještajni turistički kapaciteti za vikend bilo gotovo u potpunosti popunjeni, ako se uzme u obzir brojka da je u tom smještaju nešto malo više od milijun kreveta.
 
Slične brojke su bile i dan ranije, u petak, 21. srpnja, a najviše noćenja kroz ta dva dana bilo je u Rovinju, Poreču, Umagu, Medulinu, Dubrovniku, Malom Lošinju, Viru, Crikvenici i Novalji.
 
Među turistima, ovog vikenda najviše noćenja u hrvatskim turističkim destinacijama ostvarili su Nijemci i Slovenci, domaći su turisti na trećem mjestu, a slijede Poljaci, Austrijanci, Česi, Slovaci, te oni iz Nizozemska i Italije.
 
Cappelli pritom ističe da su odlični rezultati i s tržišta Skandinavije, Južne Koreje, SAD-a i Velike Britanije, čemu su, kako ocjenjuje, puno pridonijele brojne nove zračne linije koje povezuju hrvatske destinacije sa zemljama diljem svijeta.

(Hina)



 

Vijesti iz medija | Statistički podaci | Hrvatski izvoz