"Slučajno" kupili tvrtku s pedeset radnika a sve što proizvedu prodaju na stranom tržištu

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_151698284_cr.jpg

Slavonskobrodska tvrtka Slavonija DI godinama donosi optimizam povećanjem proizvodnje, tehnološkim osuvremenjivanjem, stalnim zapošljavanjem radnika i povećanjem prihoda.


U moru loših gospodarskih vijesti, ova slavonskobrodska tvrtka godinama donosi optimizam povećanjem proizvodnje, tehnološkim osuvremenjivanjem, stalnim zapošljavanjem radnika i povećanjem prihoda.

A nedavno su se u potrazi za strojevima slučajno odlučili na kupnju slovenske tvrtke Javor Furnir, koja se našla u predstečajnom postupku.

Zbog velike potražnje za našim proizvodima, odlučili smo se na kupnju strojeva, ali i preuzimanje 50-ak radnika i nastavak proizvodnje u Prestranku - kaže direktorica Martina Ravlić Janković.
Za sada imaju manjih problema s nabavom sirovina jer ugovorene količine s Hrvatskim šumama za proizvodnju u Hrvatskoj ne smiju izvoziti u Sloveniju, pa su u potrazi za privatnim i drugim dobavljačima.

Prije godinu dana modernizirali su najuspješniju tvornicu furnira, a prošli mjesec su proizveli i prodali najveću količinu do sada, više od milijun kvadrata.

Takvu proizvodnju s 214 radnika nije proizveo još nitko, ponosno ističe šef tvornice furnira Slobodan Martić, navodeći kako je riječ o izuzetnoj robi koja oplemenjuje ivericu i koristi se u proizvodnji namještaja, a radi se od jasena i posebno hvaljenog hrasta lužnjaka.Tvornica radi punom parom, u tri smjene, i ne možemo proizvesti onoliko koliko se traži.

Sirovinom za sada ne oskudijevaju sukladno ugovoru s Hrvatskim šumama, a sav proizvedeni furnir i parket prodaju na strano tržište, u Švedsku, Dansku, Belgiju, Italiju, Englesku, Španjolsku, Njemačku, Austriju.

Nedavno su krenuli i s većom proizvodnjom namještaja od bukve i hrasta. Do sada su opremili neke hrvatske hotele, pa i u tom segmentu očekuju uspjeh.

Dobre rezultate Slavonije DI osjete i radnici koji su redovito plaćeni, dobiju regres, božićnicu a za izniman uspjeh su i dodatno stimulirani. Od prošle godine broj radnika je povećan za sto, pa sada iznosi ukupno 400.

Prošle su godine ostvarili prihod od 100 milijuna kuna (što je za 20 milijuna više nego pretprošle godine), a ove bi godine, zahvaljujući novom kogeneracijskom postrojenju, prihod mogao biti i značajno veći, prognozira direktorica Ravlić Janković.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika | Hrvatski izvoz