Saponia d.d. najbolji izvoznik u Srbiju

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_131187731_cr.jpg

Izvozna orijentacija je strateško opredjeljenje Saponije, a na izvoznim je tržištima u 2015. godini ostvarila više od 50% prihoda od prodaje. Tržište Srbije je, uz tržište Bosne i Hercegovine  najveće izvozno tržište Saponije.

Na 11. konvenciji hrvatskih izvoznika koja je održana u Zagrebu, 23.05.2016., Saponia je nominirana u dvije kategorije – najbolji izvoznik u Bosnu i Hercegovinu te najbolji izvoznik u Srbiju u 2015. godini. 

U konkurenciji sa tvrtkama Olimpias Tekstil d.o.o. i Vetropack Straža tvornica stakla d.d. Saponia je osvojila „Zlatni ključ“  za najboljeg izvoznika u Srbiju, a nagradu je primio Predsjednik uprave Saponije, gosp.Damir Skender.

Tržište Srbije je, uz tržište Bosne i Hercegovine  najveće izvozno tržište Saponije na kojem je 2015.  godine realizirano preko 11 mil EUR-a. I rezultati za prva četiri mjeseca pokazuju  trend rasta te je prodaja veća za 27 % u odnosu na isto razdoblje 2015.

Izvozna orijentacija je strateško opredjeljenje Saponije, a na izvoznim je tržištima u 2015. godini Saponia ostvarila više od 50% prihoda od prodaje. Gosp. Skender napominje da je u fokusu poslovnih aktivnosti Saponije   daljnje širenje na izvoznim tržištima što u konačnici doprinosi  ukupnoj stabilnosti hrvatskog gospodarstva i jačanju domaće industrije.

(Poslovni dnevnik)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz