Sajam Anuga u Kölnu odlična prilika za promociju izvoza

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/anuga2019.jpg

Dvanaest hrvatskih tvrtki u organizaciji HGK po sedmi put za redom izlaže na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije Anuga koji se održava od 05. do 09. listopada u Kölnu. Ove godine na sajmu izlaže gotovo 7.600 izlagača iz 106 zemalja, a u pet dana održavanja očekuje se oko 165.000 posjetitelja.

(Foto: HGK)

Dvanaest hrvatskih tvrtki u organizaciji Hrvatske gospodarske komore po sedmi put za redom izlaže na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije Anuga koji se do 09. listopada u Kölnu.

"U Njemačku smo prošle godine izvezli poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u vrijednosti 157 milijuna eura, a uvezli smo 457 milijuna. Takvi proizvodi čine tek 8 posto našeg ukupne robne razmjene s Njemačkom pa je potencijal za rast velik. Zato HGK kontinuirano pomaže promociju hrvatskih tvrtki iz poljoprivredno-prehrambene branše na sajmovima poput ovog", istaknuo je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.

Vinkovačka tvrtka Pekar je jedan od domaćih izlagača, a njen direktor prodaje Domagoj Radić ističe da već godinama rade na kvaliteti proizvoda i budno prate zahtjeve tržišta.

„Godišnje isporučimo robu za oko 250 kupaca, od najmanjih do najvećih. Kako smo ostvarili suradnju i s inozemstvom, naročito s Njemačkom i Austrijom, ne čudi činjenica da smo aktivni na mnogim sajmovima diljem Europe. Puno ulažemo u marketing i promidžbu, tako da su sajmovi logičan slijed naših aktivnosti. Želimo da nas kupci i potencijalni partneri upoznaju, a također i mi želimo upoznati druge tvrtke i proširiti vidike. Sajmovi su odlična prilika za to i mi se rado odazivamo", rekao je Radić, dodavši da su i do sada imali uspješne suradnje sklopljene baš na sajmovima.

Jedan od izlagača je i Varžak Med koji će na sajmu predstaviti novu liniju hrvatskog premium meda pod nazivom Mediterra Hr. Direktorica Renata Varžak ga opisuje kao sinergiju prirode, čovjeka i njihovog 25-godišnjeg iskustva u proizvodnji mednih delicija.

Uz Pekara i Varžak Med, na sajmu će se od hrvatskih tvrki predstaviti i Frozen Food International, Agro-Ore, Apimel, Čakovečki mlinovi, Hermes International, Kraš, Maraska, Mygros, Prodan Tartufi i Uje.

Ove godine na sajmu izlaže gotovo 7.600 izlagača iz 106 zemalja, a u pet dana održavanja očekuje se oko 165.000 posjetitelja.

(Privredni vjesnik)
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz