Remia-plast otvorio novi pogon namijenjen izvozu

Slika /slike 1/EU regionalni razvoj, fondovi/shutterstock_214024960_cr.jpg

Kompletna proizvodnja u novom pogonu namijenjena je izvozu. Zasada je ugovoreno 17 brodica za norveško tržište, a godišnje će se, ovisno o veličini, moći proizvesti 70 brodica.

Tvrtka Remia-plast u petak je u Jasenovcu otvorila deset milijuna kuna vrijedan novi pogon za laminiranje poliestera, koji će omogućiti povećanje proizvodnje i izvoz brodica koje izrađuje ta tvrtka.
 
Kompletna proizvodnja u novom pogonu namijenjena je izvozu. Zasada je ugovoreno 17 brodica za norveško tržište, a godišnje će se, ovisno o veličini, moći proizvesti 70 brodica, istaknuto je na otvorenju pogona u poljoprivredno-poslovnoj zoni Jasenovca.
 
Vlasnik tvrtke Remia-plast Mirzet Režić i direktor Goran Režić najavili su da će u počeku u pogonu biti zaposleno 12 radnika, a planirano je da taj broj poraste do 50 radnika.
 
Izgradnja nove hale za laminiranje u Jasenovcu sufinancirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 4,5 milijuna kuna, 3,5 milijuna kuna osigurano je kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), a vlasnik tvrtke je uložio dva milijuna kuna.
 
Novi je pogon otvorio zamjenik ministra poduzetništva i obrta Mario Turalija koji je najavio da će Ministarstvo i Vlada i ubuduće podupirati ovakve projekte.
 
Iz tvrtke Remia-plast ističu kako će projekt izgradnje najsuvremenije hale za laminiranje i to na području od posebne državne skrbi omogućiti razvoj novih modela brodica, primjenu novih tehnologija rada, edukaciju radnika te jačanje marketinških aktivnosti. Sve to, kako očekuju, doprinijet će povećanju proizvodnih kapaciteta, broja zaposlenih i proširenju tržišta.
 
"Kvalitetom i dizajnom naši brodovi konkurirat će svim velikim proizvođačima ovakve vrste plovila u Europi", istaknuo je direktor tvrtke Goran Režić.
 
Tvrtka Remia-plast obiteljska je tvrtka osnovana 1994. godine te je u pogonu u Svetoj Nedjelji započela razvoj i proizvodnju vlastitog nautičkog programa, pod tržišnim imenom Nautika.
 
(Hina)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz