Carina Južne Afrike započinje s izdavanjem EUR.1 za Hrvatsku

Slika /slike 1/EU regionalni razvoj, fondovi/shutterstock_19921585_cr.jpg

Nakon stupanja na snagu 01. ožujka 2016. godine Dodatnog protokola uz Sporazum o trgovini, razvoju i suradnji između Europske zajednice i njezinih država članica i Republike Južne Afrike, kako bi se uzelo u obzir pristupanje Republike Hrvatske EU, carina Južne Afrike SARS  započinje s izdavanjem certifikata EUR.1 za Hrvatsku.

Nakon stupanja na snagu 01. ožujka 2016. godine Dodatnog protokola uz Sporazum o trgovini, razvoju i suradnji između Europske zajednice i njezinih država članica i Republike Južne Afrike, kako bi se uzelo u obzir pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji, carina Južne Afrike SARS usvojila je i objavila 6. svibnja 2016. godine izmjene carinskog zakona te sukladno tome započinje s izdavanjem certifikata EUR.1 za Hrvatsku.

Budući da je člankom 7. Dodatnog protokola propisana retroaktivna primjena odredbi Sporazuma od 01. srpnja 2013. godine, gospodarstvenici mogu podnijeti zahtjev za naknadno priznavanje preferencijala za robu koja je uvezena od 1. srpnja 2013. godine temeljem naknadno izdanih dokaza o podrijetlu robe.
 
Više možete pročitati OVDJE
 

Pisane vijesti | Promjena regulative | Hrvatski izvoz