Pršuti Žita dostupni i u 290 trgovina najvećeg trgovačkog lanca u Austriji

Slika /slike 1/d2e50da0debe09a7302126.jpg

Trajni mesni proizvodi osječke Žito grupe od sada su dostupni u 290 trgovina jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Austriji - Penny Markt Österreicha. Osim austrijskog tržišta trajni mesni proizvodi brenda Dobro osvajaju i tržište Češke.

Trajni mesni proizvodi osječke Žito grupe od sada su dostupni u 290 trgovina jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Austriji - Penny Markt Österreicha.

 Kako navode iz Žita, osim austrijskog tržišta trajni mesni proizvodi brenda Dobro - pršut, buđola, pečenica i slavonska salama, osvajaju i tržište Češke.

 Iz Žita nisu htjeli navesti o kojim se količinama radi, istaknuvši da je riječ o poslovnoj tajni i da rade izravno s trgovačkim lancem.

 “Budući da smo na samom početku suradnje, ne očekujemo za sada veliku zaradu, no valja znati da se radi o tržištu koje ima velik potencijal za distribuciju naših proizvoda”, naveli su iz Žita, dodavši da je u planu povećanje udjela prodaje trajnih mesnih proizvoda na europskom tržištu, ali i povećanje proizvodnje.

Navode i kako su u pregovorima za plasman trajnih mesnih proizvoda Dobro za tržište Mađarske, Slovenije, Italije, Poljske, Njemačke, Švicarske i Skandinavije.

(Glas Slavonije)

 



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz