Prostoria prodaje dizajnerski namještaj u 30-ak europskih te 20-ak ostalih zemalja svijeta

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_299732519_cr.jpg

Prostoria ostvaruje nešto manje od 50 milijuna kuna prihoda, a njihov dizajnerski namještaj prodaje se u 30-ak europskih te još 20-ak ostalih zemalja svijeta. Vlastite salone imaju u Zagrebu, Splitu te Beogradu.

Prostoria iz Sv. Križa Začretja, koja se bavi proizvodnjom dizajnerskog namještaja, jedna je od 32 tvrtke koje su dobile bespovratne potpore iz Operativnog programa EU Konkurentnost i kohezija, za što im je u Zagrebu odluke dodijelio ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Kako je objasnila Mirjana Vidaković, prokuristica Prostorije, riječ je o potpori za 17,8 milijuna kuna tešku investiciju u novi pogon i opremu za proizvodnju namještaja od punog drva.  Objasnila je da se od njihove ukupne investicije na bespovratnu potporu iz EU fondova odnosi 4,92 milijuna kuna. Kao i svi ostali dobitnici potpora, i u Prostoriji su se morali obvezati na dodatno zapošljavanje i rast izvoza.

Vidaković je najavila da će do 2019. godine, uz 133 postojeća radnika, zaposliti još 64 osobe. "Prema projektu koji smo priložili za EU poticaje, do 2019. trebali bismo povećati prihod za 64 posto, a izvoz za 109 posto, uz dodatno zapošljavanje. No, uvjerena sam da će naš razvoj biti takav da će se to sve ostvariti puno prije", zaključuje Mirjana Vidaković.

Trenutačno tvrtka ostvaruje nešto manje od 50 milijuna kuna prihoda, a njihov dizajnerski namještaj prodaje se u 30-ak europskih te još 20-ak ostalih zemalja svijeta. Vlastite salone imaju u Zagrebu, Splitu te Beogradu.

(Poslovni dnevnik)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz