Prošlu godinu ERNT će pamtiti po značajnim ugovorima na tržištu ZND-a

Slika /slike 1/Gospodarstvo/P-H20170223041606.jpg

Ericsson Nikola Tesla će 2016. godinu pamtiti po ugovorima sklopljenim na tržištu Zajednice Neovisnih Država, a potpisani su i ugovori s bjeloruskim BeCloudom, moldavskim IDC-om, armenskim Ucomom, kao i ugovor s Ministarstvom zdravstva Kazahstana.

Predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević kazala je kako će 2016. godinu pamtiti po potpisivanju značajnih ugovora s kupcima na tržištu Zajednice Neovisnih Država (ZND), istaknuvši i da su svi ključni pokazatelji poslovanja izuzetno dobri te da kompanija osnažena ulazi u 2017. godinu.
 
Ericsson Nikola Tesla (ERNT) je prošlu godinu završio s neto dobiti od 110,7 milijuna kuna, što je 21,2 posto više nego u 2015., a i prihodi su porasli po dvoznamenkastoj stopi.
 
Kako je navela predsjednica Kovačević, potpisani su ugovori s bjeloruskim BeCloudom za isporuku mobilnih mreža četvrte generacije, moldavskim IDC-om za izgradnju LTE mreže s pripadajućim uslugama, kao i Ucomom u Armeniji, gdje je u glavnom gradu Erevanu puštena u rad napredna LTE mreža. Također, značajan ugovor prošle je godine potpisan i s Ministarstvom zdravstva Kazahstana, uključuje informatizaciju zdravstvenog sustava, a vrijednost projekta, čija je realizacija još u tijeku, iznosi preko 150 milijuna kuna.
 
Napomenula je da je na tržištima na kojima kompanija posluje okruženje bilo jako izazovno, na što je utjecao i spor ekonomski razvoj, kao i političke nesigurnosti u pojedinim slučajevima, što je od kompanije zahtijevalo poseban fokus na upravljanje rizicima, kontinuirane prilagodbe, visoku operativnu izvrsnost, kao i troškovnu učinkovitost.
 
Kovačević je kazala i kako je raduje da su tijekom 2016. zadržali snažnu poziciju i povjerenje kupaca u Hrvatskoj i regiji, prije svega kroz nastavak suradnje s partnerima poput Vipneta, HT-a, HT-a Mostar, BH Telecoma, Crnogorskog Telekoma i Ipkoa. Na domaćem tržištu tvrtka je lani ostvarila ukupno 268,8 milijuna kuna prihoda od prodaje, što je 8,4 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.
 
Na izvoznim tržištima prihodi od prodaje iznosili su 450,4 milijuna kuna, 80,6 posto više u odnosu na prethodnu godinu.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz