Francuzi Viro grupi otvaraju nova tržišta

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_131187731_cr.jpg

Od početka godine do danas Viro grupa je izvezla 4.800 tona šećera u Egipat, Sijera Leone, Jordan i druge zemlje, sve preko Cristal Uniona, koji im je otvorio tržišta Sjeverne Afrike.

U novoj proizvodnoj godini očekuje za 30 do 35 posto više površina pod slatkim korijenom. Poručio je da otkupna cijena šećerne repe ostaje kao i lani, ustvrdivši da je 36 eura za tonu danas sigurno najviša cijena repe u Europi. Cijena šećera puno je bolja nego što je bila 2014.

To našim proizvođačima garantira da možemo zadržati tu cijenu repe, radnicima iste odnosno nešto veće plaće i da možemo nastaviti ulaganja, što je bitno - ističe  predsjednik Uprave Vira Željko Zadro.
 
Grupa Viro svoju je poziciju učvrstila i ojačala vlasničkim povezivanjem s francuskom grupom Cristal Union, jednim od vodećih europskih proizvođača šećera, alkohola i bioetanola, koja je lani u srpnju kupila 17-postotni udjel u Viro tvornici šećera. Velika je prilika u izvozu, a upravo su im Francuzi otvorili nova tržišta.
 
Od početka godine do danas izvezli smo 4.800 tona šećera u Egipat, Sijera Leone, Jordan i druge zemlje, sve preko Cristal Uniona, koji nam otvara tržišta Sjeverne Afrike. To nam je jak vjetar u leđa, i u komercijalnom i u stručnom smislu, kaže Zadro.

(Glas Slavonije)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz