Promocija seoskog turizma Zagrebačke županije - "Idemo na selo"

Slika /slike 1/Turizam/idemo na selo.jpg

Od početka ove godine do kraja srpnja Zagrebačku županiju je posjetilo više od 74 tisuće turista, koji su ostvarili gotovo 122 tisuće noćenja, što su porasti od 19 i 17 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Turistička manifestacija "Tjedan seoskog turizma Zagrebačke županije-Idemo na selo" od 2. do 8. rujna ponudit će usluge i proizvode seoskih gospodarstava, vinarija i druge s ciljem promocije te vrste turizma, života na selu i domaćih proizvoda, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare Zagrebačke županije i županijske turističke zajednice.

Nositelj manifestacije je Udruga ruralnog turizma Hrvatske, uz podršku turističkih zajednica i same Zagrebačke županije. Neki članovi Udruge u Zagrebačkoj županiji, OPG-ovi, ponudit će određene popuste za noćenja, degustacije vina, domaće proizvode i kulinarske radionice tradicionalne žumberačke kuhinje.

Primjerice, za noćenje će s popustima trebati izdvojiti 190 do 200 kuna, za posjet vinariji i kušanje vina uz male zalogaje 50-ak kuna, kazala je na konferenciji za medije u Zagrebačkoj županiji predsjednica te udruge Aleksandra Kuratko, dodajući kako je cilj manifestacije popularizirati selo i njegov način života, kao i izlete i odmore u prirodi i druženju s domaćinima u okolici Zagreba odnosno mjestima Zagrebačke županije Ivanić-Gradu, Jastrebarskom, Kloštar-Ivaniću, Samoboru, Zelini i Žumberku, uz poruku 'rezervirajte noćenje na selu i odmorite se od gradske vreve'.

To je kazao i mladi vinar s OPG-a iz Svete Ivana Zeline Karlo Kos, koji je uključen u manifestaciju.

Napominjući kako bi bilo dobro da zainteresirani posjetitelji unaprijed rezerviraju noćenja, degustacije i druge ponude, jer očekuju dobru posjećenost manifestacije iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, direktorica TZZŽ-a Ivana Alilović naglasila je da Zagrebačka županija ove godine bilježi dobre turističke rezultate, kojima će zasigurno pridonijeti i ta manifestacija.

Od početka ove godine do kraja srpnja Zagrebačku županiju je posjetilo više od 74 tisuće turista, koji su ostvarili gotovo 122 tisuće noćenja, što su porasti od 19 i 17 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godinu.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz