Kako je u Trondheimu u utorak parafiran izvozni posao od najmanje 25 milijuna eura

Slika /slike 1/Financije/dinamo-izvoz.jpg

U dalekom norveškom Trondheimu stavljeni su potpisi na "izvozni posao" težak bar 25 milijuna eura. Toliko će inkasirati GNK Dinamo od Uefe za plasman u Ligu prvaka. Za Dinamo su u utorak vatreno navijale i kompletne uprave najžešćih sportskih konkurenata – Hajduka, Rijeke, Osijeka, i svih ostalih prvoligaša. Temeljem plasmana Dinama, svaki klub dobit će od Uefe poklon bon od 3 milijuna kuna.

U dalekom norveškom Trondheimu u utorak navečer ‘stavljeni su potpisi’ na izvozni posao težak bar 25 milijuna eura. Toliko će, naime, inkasirati GNK Dinamo od Uefe za plasman u Ligu prvaka, koja je izborena neriješenim rezultatom 1:1 u gostima, nakon pobjede u Maksimiru od 2:0.

Toliko izvoza lani je ostvarila tvrtka KFK Tehnika iz Rugvice, što je polovica njenih prihoda. Samo taj izvozni saldo, 185 milijuna kuna, svrstao bi Dinamo oko 130. mjesta među najvećim prošlogodišnjim hrvatskim izvoznicima.

I to nije sve! Svaki eventualno osvojeni bod u narednih šest utakmica donosi i dodatnu premiju od 900.000 eura, a tu je i izvozna zarada od transfera nogometaša u inozemstvo. Nakon plasmana u Ligu prvaka i transferi će biti masniji.

I to nije sve! Moguće prezimljavanje u Europi u slabijoj, Europskoj ligi (osvajanjem trećeg mjesta u grupi) povećalo bi prihode za najmanje pola milijuna eura, a osvajanje jedno od prva dva mjesta u grupi i nastup na proljeće u Ligi prvaka – koliko god danas izgledalo kao nemoguća misija – podebljao bi nagradu iz Uefine kase za još 9,5 milijuna eura.

I to nije sve! Za Dinamo su u utorak vatreno navijale i kompletne uprave najžešćih sportskih konkurenata – Hajduka, Rijeke, Osijeka, i svih ostalih prvoligaša. Temeljem plasmana Dinama, svaki klub dobit će od Uefe poklon bon od tri milijuna kuna.

(Lider)


 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz