Proizvod InfoDoma e-Inspektor u svjetskoj konkurenciji u finalu izbora u Kraljevini Jordan

Slika /slike/shutterstock_136413251_cr.jpg

Hrvatski proizvod e-Inspektor zagrebačke tvrtke InfoDom ušao je u finalni krug u svjetskoj konkurenciji za izbor inspekcijskog sustava za sva državna tijela Kraljevine Jordan.

Hrvatski proizvod e-Inspektor zagrebačke tvrtke InfoDom ušao je u finalni krug u svjetskoj konkurenciji za izbor inspekcijskog sustava za sva državna tijela Kraljevine Jordan, izvijestili su iz InfoDoma.

Na nadmetanju za projekt informatizacije inspekcija za sva državna tijela Kraljevine Jordan, kojeg financira Svjetska banka, proizvod InfoDoma e-Inspektor bio je među ukupno 11 ponuda, a u finalu je sa još dva rješenja iz SAD-a i to nakon što su predstavnici InfoDoma u suradnji s lokalnim partnerom Estarta Solutions prezentirali sustav ekspertima Svjetske banke i Vlade Jordana.

Kako kažu iz InfoDoma, e-Inspektor je karakterističan po tome što koristi tehnike umjetne inteligencije za procese organizacijskog učenja i distribucije inspekcijskog znanja, kao i po jedinstvenom modelu cjelokupne državne uprave jedne zemlje s nadležnostima upravnih područja i pripadnih upravnih funkcija.

Taj sustav zadovoljava i zahtjeve interoperabilnosti EU okvira EIF 2.0 za interoperabilnošću razmjene poruka kao i interoperabilnosti javnih registara koji se koriste za licence za djelatnosti gospodarskih subjekata.

Prednost tog proizvoda je i da se na jednoj instalaciji mogu izvršavati svi inspekcijski postupci jedne zemlje, pri čemu iz InfoDoma napominju da na tom sustavu rade više godine kao i da taj sustav već radi u nizu instalacija u području jugoistočne Europe.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika