Predstavljanje Kvarnera i Rijeke EPK 2020 na sajmu BIT u Milanu

Slika /slike 1/Turizam/rijeka 2020.jpg

Na ovogodišnjem sajmu u sklopu štanda HTZ-a svoju ponudu predstavlja deset suizlagača među kojima su turističke zajednice Kvarnera, Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Krapinsko-zagorske županije, turističke zajednice Zagreba i Opatije te tvrtke Jadrolinija, Vir turizam, Solo Croazia te Bi village iz Fažane.

Na talijanskom turističkom sajmu BIT u Milanu u ponedjeljak je održana posebna prezentacija Kvarnera i Rijeke Europske prijestolnice kulture (EPK 2020), izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

HTZ naime od 9. do 11. veljače predstavlja hrvatsku turističku ponudu na tom najvažnijem talijanskom turističkom sajmu koji ove godine obilježava 40 godina postojanja. Prvi dan sajma, kako se navodi, bio je rezerviran za široku publiku, dok su preostala dva dana usmjerena na poslovnu publiku i susrete s ključnim strateškim partnerima.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić je naglasio kako je sajam BIT u Milanu jedan od najvažnijih sajmova na iznimno važnom talijanskom tržištu s kojeg je 2019. ostvaren rast od oko 3 posto u dolascima i noćenjima, dodajući kako su Talijani peti najbrojniji gosti u Hrvatskoj.

Ministar turizma Gari Cappelli je istaknuo kako je Hrvatska jedna od najomiljenijih destinacija talijanskih turista te uživa imidž sigurne i ekološki očuvane bliske destinacije s bogatom eno-gastronomskom ponudom. Dodao je i kako smo posebno popularna destinacija među talijanskim nautičarima te korisnicima usluga zdravstvenog turizma.

U priopćenju se navodi i da je štand HTZ-a posjetila i pročelnica Ureda za turizam grada Milana Roberta Guaineri koja je hrvatskim turističkim čelnicima predstavila smjer razvoja milanskog turizma, kao i jedan od najpopularnijih talijanskih nogometnih trenera Fabio Capello.

Hrvatska se delegacija u sklopu sajam BIT susrela s predsjednicom talijanskog udruženja putničkih agencija FIAVET Ivanom Jelinić te je potpisana i obnova sporazuma po kojem je Predstavništvo HTZ-a u Milanu pridruženi član ovog udruženja.

Predviđeni su i sastanci s predstavnicima talijanskog brodara SNAV koji u svom rasporedu od travnja do listopada prometuje na relaciji Ankona - Split. Sastanak je predviđen i sa predstavnicima Gomo Viaggia, talijanskim brodarom, turoperatorom i putničkom agencijom koja iz matične luke Pesaro povezuje Italiju s Lošinjem, Novaljom, Rabom, Rovinjem, a od ove godine i Pulom.

O mogućnostima jačanja daljnje suradnje razgovara se s predstavnicima udruženja talijanskih turoperatora ASTOI koje okuplja preko 90 posto talijanskog turoperatorskog tržišta, kao i s predstavnicima turoperatora Solo Croazia koji je specijaliziran isključivo za Hrvatsku te s predstavnicima španjolske aviokompanije Volotea.

Na ovogodišnjem sajmu u sklopu štanda HTZ-a svoju ponudu predstavlja deset suizlagača među kojima su turističke zajednice Kvarnera, Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Krapinsko-zagorske županije, turističke zajednice Zagreba i Opatije te tvrtke Jadrolinija, Vir turizam, Solo Croazia te Bi village iz Fažane.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz