Predstavljanje Hrvatske na turističkom sajmu u Guilinu

Slika /slike 1/Turizam/shutterstock_262850063_cr.jpg

Na Međunarodnom turističkom sajmu Kina – ASEAN u Guilinu, provincija Guanxi, koji se održao od 10. do 14. listopada 2017. godine, sudjelovalo je više od 200 izlagača iz tridesetak zemalja. Hrvatsku je predstavljalo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pekingu te predstavnik CSEBA-a (Chinese – Southeast European Business Association).

Međunarodni turistički sajam Kina – ASEAN u Guilinu, provincija Guanxi, koji se održao od 10. do 14. listopada 2017. godine, a službeni organizator bila je nacionalna kineska Uprava za turizam, Guangxi provincijska uprava te vlasti grada Guilina.

Na sajmu je sudjelovalo je više od 200 izlagača iz tridesetak zemalja, a većina ih je predstavljena kroz nacionalne turističke zajednice ili regije.

Hrvatsku je predstavljalo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pekingu te predstavnik CSEBA-a. Hrvatski štand je bio uređen s posterima i panelima HTZ-a te je bilo izloženo svečano izdanje časopisa LookWe posvećeno Hrvatskoj s pozdravnim tekstovima hrvatskih dužnosnika te fotografijama Hrvatske. Ti su tekstovi i materijali izazvali dosta interesa, naročito zato jer su svi na engleskom i kineskom jeziku.

U dijelu sajma koji je bio otvoren za javnost, potencijalni kineski gosti zanimali su za proces dobivanja hrvatske vize, zatim ih je zanimala sigurnosna situacija.

Hrvatski štand bio dobro posjećen, turističke agencije izrazile su želju za brojnijim turama prema Hrvatskoj, a individualni putnici zanimali su se za konkretne lokacije koje u Hrvatskoj treba posjetiti.

 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz