Pozitivni utjecaji koncepta "Croatia, full of life"

Slika /slike 1/Turizam/P-H20160601001085.jpg

Krovni komunikacijski koncept hrvatskog turizma sa sloganom "Croatia, full of life" u prvoj je godini primjene izravno pozitivno utjecao na fizičke i financijske turističke rezultate ove godine, ali i na veću globalnu prepoznatljivost i popularnost turističke Hrvatske.

Krovni komunikacijski koncept hrvatskog turizma sa sloganom "Croatia, full of life" u prvoj je godini primjene izravno pozitivno utjecao na fizičke i financijske turističke rezultate ove godine, ali i na veću globalnu prepoznatljivost i popularnost turističke Hrvatske, ocjena je direktora Glavnog ureda HTZ-a Ratomira Ivičića.

Komunikacijski koncept sa sloganom "Croatia, full od life/Hrvatska, puna života" na stranim je tržištima lansiran početkom listopada prošle godine, čime je nakon gotovo 15 godina počeo i sveobuhvatniji zaokret i promjena HTZ-ovih marketinških strategija i promotivnih kampanja, velikim dijelom temeljenih na online platformama te suradnji s globalnim PR, marketinškim i medijskim partnerima.

Osim na fizičke rezultate s više dolazaka i noćenja, za oko 14 posto u devet mjeseci ove godine odnosno s oko 15 milijuna dolazaka i oko 87 milijuna noćenja, što je 10 milijuna noćenja više nego u prethodnoj godini, koncept ima i izravni utjecaj na poraste financijskih turističkih rezultata, koji će po svemu sudeći ove godine također biti bolji od lanjskih.

Po tržištima, koncept 'full of life' najbolje je zaživio i dao najveće efekte na tržištima Ujedinjenog Kraljevstva (UK), Njemačke te pogotovo Poljske, iz koje je ove godine došlo 15 posto više turista, a na tom tržištu, kako kaže, ima još puno prostora i nismo napravili još ni pola onog što trebamo.

Prostora za rast ima i u Skandinaviji, sjevernoj Njemačkoj, pa i Italiji, koja uz Poljsku najviše obraća pažnju na objave na društvenim mrežama.

HTZ je ove godine, a tako će biti i iduće, imao pet kampanja na stranim tržištima, od kojih je listopadska već krenula, a slijedit će je zimska krajem prosinca i u siječnju, proljetna ili glavna brend kampanja u travnju za predsezonu ili PPS te druga PPS, u ljetu za posezonu.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz