Potpisivanje Ugovora između Hrvatske i Kosova o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_108855629_cr.jpg

Ministar financija Republike Hrvatske Zdravko Marić i ministar financija Republike Kosovo Avdullah Hoti potpisali su u Zagrebu Ugovor između Republike Hrvatske i Republike Kosova o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu.

Ministar financija Republike Hrvatske dr. sc. Zdravko Marić i ministar financija Republike Kosovo dr. sc. Avdullah Hoti potpisali su 06. ožujka 2017. godine u Zagrebu Ugovor između Republike Hrvatske i Republike Kosova o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu.

Ugovorom se postižu brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, kao i poboljšanje uvjeta za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga te povećanje stupnja ukupne gospodarstvene aktivnosti obiju država.

Nakon potpisivanja predmetnog Ugovora isti se mora potvrditi od strane Hrvatskog sabora donošenjem Zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Hrvatske i Republike Kosova o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu.
 

Pisane vijesti | Promjena regulative | Hrvatski izvoz