Poslovi Končara u Južnoj Africi i Zambiji

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_110479439_cr.jpg

Končar – KPT isporučio je tri HVDC transformatora za Južnu Afriku te je tim isporukama nastavljena je višegodišnja uspješna suradnja Končara s Eskomom na isporukama transformatora za projekte vezane uz proizvodnju i prijenos električne energije. Končar – KET uspješno je završio rehabilitaciju dviju hidroelektrana u Zambiji.

Končar – Energetski transformatori (KPT) isporučio je tri HVDC transformatora za Južnu Afriku te je tim isporukama nastavljena je višegodišnja uspješna suradnja Končara s Eskomom na isporukama transformatora za projekte vezane uz proizvodnju i prijenos električne energije.

U okviru projekta Apollo Elektroprivrede Republike Južne Afrike (Eskom) obnavlja se mreža za istosmjerni prijenos električne energije iz Hidroelektrane Cahora Bassa u Mozambiku do HVDC stanice Apollo kod Johannesburga u Južnoj Africi.

Dužina prijenosne linije je 1400 kilometara, a nominalni napon prijenosnog sustava je ±533 kV.

Končar – Inženjering za energetiku i transport (KET) uspješno je završio rehabilitaciju dviju hidroelektrana u Zambiji.

Puštanjem u pogon jedinica br. 4 na Hidroelektrani (HE) Mulungushi, Končar – KET uspješno je završio i posljednju fazu rehabilitacije HE Mulungushi i HE Lunsemfwa u središnjoj Zambiji, za kupca Lunsemfwa Hydro Power Company.

Opseg isporuke rehabilitacije obuhvaćao je zamjenu i nadogradnju sustava uzbuda, zaštita, 400 V i 550 V AC razvoda, kompletnih turbinskih sekundarnih sustava, kao i zamjenu 10 MVA energetskog transformatora, prekidača i strujnih transformatora na 66 KV vanjskom rasklopištu.
 

Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz