Posjet Diplomatsko-gospodarskog kluba Međimurskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji

Slika /slike 1/Uprava/DGK u MŽ.jpg

Dana 26. listopada 2023. Diplomatsko-gospodarski klub MVEP-a RH, koji okuplja gospodarske savjetnike i predstavnike stranih trgovinskih ureda, akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama u Republici Hrvatskoj, posjetio je Međimursku županiju, dok je 27. listopada posjećena Krapinsko–zagorska županije. U tim posjetama sudjelovalo je 19 stranih diplomata, a među njima je bio i veleposlanik Indije Nj. E. Raj Kumar Srivastava.

Dana 26. listopada 2023. godine Diplomatsko-gospodarski klub Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, koji okuplja gospodarske savjetnike i predstavnike stranih trgovinskih ureda, akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama u Republici Hrvatskoj, posjetio je Međimursku županiju, dok je 27. listopada posjećena Krapinsko–zagorska županije. U tim posjetama sudjelovalo je 19 stranih diplomata, a među njima je bio i veleposlanik Indije Nj. E. Raj Kumar Srivastava.

U Čakovcu je održan sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem, gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini i predstavnicima županijskih gospodarskih institucija te su tom prigodom prezentirani razvojni projekti i investicijski potencijali Međimurske županije.

Nakon toga posjećeni su Poslovna zona Istok Čakovec, Tehnološko inovacijski centar Međimurje i Metal centar Čakovec – Razvojno edukacijski centar za metalnu industriju. U Murskom Središću su članovi Diplomatsko-gospodarskog kluba posjetili tvrtku Sobočan d.o.o., jedna od najpoznatijih tvrtki za dizajn i opremanje trgovina u Europi..

Drugog dana, 27. listopada, Diplomatsko-gospodarski klub je posjetio Krapinsko-zagorsku županiju, gdje su ih u Poslovno-tehnološkom inkubatoru u Krapini dočekali su ih župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša.

Nakon uvodnih pozdrava, gostima su predstavljeni strateški projekti Krapinsko-zagorske županije, a predstavljena je i investicijska platforma Invest in Zagorje kao središnje mjesto za investitore koji žele saznati više o Krapinsko-zagorskoj županiji i mogućnostima investiranja.

U nastavku je održan i okrugli stol u kojem su svoje viđenje mogućnosti suradnje s Krapinsko-zagorskom županijom iznijeli i članovi Kluba, diplomati iz Italije, Slovenije i Bugarske te veleposlanik Indije Nj.E. Kumar Srivastava.

Tijekom dana posjećeno je nekoliko lokacija, između ostalog, Poslovno-tehnološki inkubator u Krapini i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice te je prezentiran  Klaster zdravstvenog turizma KZŽ-a „Zagorje – zdravlje na dlanu“ te je studijsko putovanje zaključeno demonstracijom izrade zagorskih štrukli.

(MVEP)

  

  

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz