Hrvatski turizam prezentiran u Maleziji

Slika /slike 1/Turizam/shutterstock_262850063_cr.jpg

U Kuala Lumpuru je 31. listopada 2023. godine održana prva prezentacija hrvatskog turizma u Maleziji te posebna prezentacija Zagreb/Croatia: Connect&Experience na kojoj se predstavila turistička ponuda Zagreba i Hrvatske. Prezentacije i radionice su, na inicijativu Veleposlanstva RH u Maleziji, održale Hrvatska turistička zajednica (HTZ) te turističke zajednice grada Zagreba i grada Dubrovnika.

U Kuala Lumpuru je 31. listopada 2023. godine održana prva prezentacija hrvatskog turizma u Maleziji te posebna prezentacija Zagreb/Croatia: Connect&Experience na kojoj se predstavila turistička ponuda Zagreba i Hrvatske. Prezentacije i radionice su, na inicijativu Veleposlanstva RH u Maleziji održale  Hrvatska turistička zajednica (HTZ) te turističke zajednice grada Zagreba i grada Dubrovnika.

Na radionici je sudjelovalo 15 hrvatskih predstavnika, od toga 11 predstavnika turističke industrije: Atlantic Travel, Carnet de Voyage Tailor-made Croatia, Crvena Luka Resort, G2 Travel Ltd., Happy Tours, Intours DMC, Kompas Hrvatska, Limea, Palma Travel, Permansio Deluxe Getaways, Uniline te Turistička zajednica grada Dubrovnika, HTZ-a i Turkish Airlines.

Prisutnima su se na svečanom otvaranju radionice obratili predsjednica TZGZ Martina Bienenfeld, koja je istaknula kako je ponosna da je prvi puta organizirala radionicu ovakvog formata na dalekoistočnom tržištu za čak 40 malezijskih predstavnika turističkih agencija, kao i novinara koji prate turizam te Renata Deželjin ispred HTZ-a.

Značajan je ovo događaj samim tim što je predstavljanje naše zemlje na azijskom tržištu, posebice nakon Turističkog sajma u Japanu, a nakon spomenutog interesa malezijskih državljana, dobilo veću dimenziju. Malezijskom je tržištu, u kojem živi 34 milijuna stanovnika, predstavljena Hrvatska za odmor, ali i poslovna ponuda Zagreba, s naglaskom na Advent Zagreb, kao i medicinski turizam te ponude Istre, Primorja i Zagreba.

Veleposlanik RH u Maleziji, dr. Ivan Velimir Starčević je istaknuo važnost predstavljanja Hrvatske Maleziji te je dodao kako je za očekivati pozitivan utjecaj na budući priljev turista iz ovog dijela svijeta.

U višesatnim sastancima B2B, te na press konferenciji, moglo se primijetiti koliki je interes za putovanjima u Republiku Hrvatsku, koja privlači sve više novih turista iz ovih egzotičnih istovremeno također turističkih zemalja.

(MVEP)

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz