Porinuće istraživačkog kruzera u Uljaniku

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/42f4a7c69dbb12135f01aaa39536864f.jpg

S prvog navoza pulskog brodogradilišta Uljanik 31. siječnja 2018. godine će u more biti porinut Scenic Eclipse, polarni istraživački kruzer kojeg pulski brodograditelji grade za Scenic Grupu. Namijenjen je plovidbi svim morima, uključujući i polarna i tropska područja.

S prvog navoza pulskog brodogradilišta Uljanik 31. siječnja 2018. godine će u more biti porinut Scenic Eclipse, polarni istraživački kruzer kojeg pulski brodograditelji grade za Scenic Grupu.

Riječ je o super luksuznom brodu koji će s posadom moći prihvatiti 409 osoba, a namijenjen je plovidbi svim morima, uključujući i polarna i tropska područja, za što je i specijalno opremljen.

Posebno je ojačan ne bi li se prilagodio plovidbi u otežanim vremenskim uvjetima i zaleđenim morima te zadovoljava visoke ekološke standarde.

U svojoj ponudi će, među ostalim, imati mini podmornicu za podmorske avanture i čak dva helikoptera za istraživanje teško dostupnih područja. Uspjeh pulskih brodograditelja dolazi pomalo u sjeni burnih događanja i krize koja je brodogradilište zatresla u prvim danima ove godine te valja još jednom napomenuti da je to prvi putnički brod tog tipa koji se gradi u svijetu te prvi takav brod koji se gradi u Uljaniku u njegovoj stoljetnoj povijesti.

Prema riječima vlasnika Scenica Glena Moroneya Uljanik su za partnera u ovom poslu izabrali zbog respektabilnog broja izgrađenih brodova specijalne namjene i duge tradicije, ali i zato što je pulsko brodogradilište poznato po stručnosti i kvaliteti izrade brodova.

Brod bi trebao biti isporučen za nekoliko mjeseci, a putovanje luksuznim kruzerom već je uključeno u on line ponudu tvrtke Scenic kao novitet od kolovoza 2018. godine.

(Glas Istre)

 Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz