PharmaS preuzeo španjolsku farmaceutsku kompaniju Mabo Farma

Slika /slike 1/Zdravlje/PharmaS u ES.jpg

Ulazak na španjolsko tržište početak je petogodišnjeg strateškog plana hrvatske farmaceutske kompanije PharmaSa, čiji je cilj širenje na nova tržišta zapadne Europe te nastavak izgradnje kompanije kao snažnog međunarodnog igrača u području receptnih i bezreceptnih lijekova, kao i dodataka prehrani.

Hrvatska farmaceutska kompanija PharmaS preuzela je većinski udio u španjolskoj Mabo Farmi, te je time preuzela i upravljanje tom tvrtkom, navodi se u priopćenju PharmaSa, objavljenom u ponedjeljak.

Mabo Farma rastuća je generička kompanija u Španjolskoj čiji portfelj broji više od 200 proizvoda, uglavnom lijekova na recept, ali i bezreceptnih lijekova te dodataka prehrani. Ova farmaceutska kompanija ostvaruje godišnji prihod od oko 35 milijuna eura, uz više od 70 zaposlenih.

Mabo farma posjeduje široku prodajnu mrežu s više od četrdeset prodajnih predstavnika koji teritorijalno pokrivaju cijelu Španjolsku, uključujući Baleare i Tenerife.

Tim potezom PharmaS otvara vrata španjolskog tržišta i za vlastite domaće proizvode, koji će se uskoro naći na policama španjolskih ljekarni, navode se u priopćenju.

„Ulazak na španjolsko tržište početak je našeg petogodišnjeg strateškog plana, čiji je cilj širenje na nova tržišta zapadne Europe te nastavak izgradnje PharmaSa kao snažnog međunarodnog igrača u području receptnih i bezreceptnih lijekova, kao i dodataka prehrani“, poručio je Jerko Jakšić, predsjednik Uprave PharmaSa.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz