Pelete izvozimo na najzahtjevnija tržišta

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_84715165_cr.jpg

Talijanska grupa MCZ otvorila je u labinskoj industrijskoj zoni Vinež novu halu za proizvodnju kotlova i peći na pelete, a izvozit će na najzahtjevnija tržišta. Glavna tržišta su u Europi, Francuska i  Italija, iako su prisutni u više od 40 zemalja.


Talijanska grupa MCZ prošloga je tjedna u labinskoj industrijskoj zoni Vinež otvorila novu halu za proizvodnju kotlova i peći na pelete. Osvježio je to lokalno gospodarstvo te stvorilo mogućnost zapošljavanja 70 ljudi raznih proizvodnih struka.
 
MCZ će tražiti zavarivače i operatere CNC savijačica lima, najavljuje direktor tvornice u Labinu Kristian Krpan. Labin će, objašnjava, predstavljati oko 15% ukupne proizvodnje grupe MCZ, a izvozit će na najzahtjevnija tržišta. Glavna tržišta su u Europi, Francuska i  Italija, iako su prisutni u više od 40 zemalja.
 
U pogon u Labinu dosad je uloženo više od 4,5 milijuna eura, a do sredine 2016. godine biti će uloženo još milijun eura. Proizvodni pogon opremljen je najmodernijom tehnologijom za savijanje, zavarivanje i lakiranje lima, te sastavljanje peći, a izgrađena je i nova proizvodna hala otvaranjem koje se zaokružuje proces proizvodnje peći.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz